Gültekin UysalDP Genel Başkanı Gültekin Uysal, "Ramazan ayında bile şehitler veriyoruz. Bu jet nasıl neden düşürüldü, ben merak ediyorum. 'Dinamik bir dış politika izliyoruz' diyorlar. Dış politika uçakla sadece “mil” hesabı yapıp oradan oraya gitmek değildir" dedi.

haberx.com


Tire’de partisinin yeni ilçe binasını hizmete açan DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, ilçe teşkilatının verdiği iftar yemeğine katıldı. DP Genel Başkanı Uysal, kurmaylarıyla birlikte Tire Belediyesi’ni ziyaret etti. Uysal, burada bir süre Belediye Başkanı Tayfur Çiçek ile görüştü ardından Demokrat Parti (DP) Tire İlçe Teşkilatı’nın yeni hizmet binasını hizmete açtı. Uysal, akşamleyin ise partisinin verdiği iftar yemeğine katıldı. Geceyi ilçede geçiren Genel Başkan Uysal’ın Tire programına Genel Başkan Yardımcıları Ertan Küçükay, Naşit Birgüvi, İzmir İl Başkanı Gökhan Karateke, bazı GİK üyeleri katıldı. DP Genel Başkanı Uysal, yeni ilçe teşkilatı binasının açılış kurdelesini Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek ile birlikte kesti. Tire’de olmaktan son derece mutlu olduğunu ifade eden Uysal, “Tire’nin benim için önemi büyüktür. Bu ilçeye borcumuzu ödemeye geldik. Bundan sonra partimizin bayrağının dalgalandığı bu güzel ilçeye sık sık geleceğim. Yerel belediyeciliğe önem veriyoruz. Yapacağımız hizmetle İzmir ve ilçelerine önemli oranda katkı koyacağız. Tire Belediyesi’nin tüm imkansızlıklara rağmen sergilediği başarı Türkiye’ye örnek olmalıdır” dedi.


BAŞKAN ÇİÇEK’TEN BİLGİ ALDI
Yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimlerine de değinen Uysal, şunları söyledi: ” artık kişilere özel takvim çıkarılmamalı. Bu doğrultuda, yerel seçimler de Başbakan Erdoğan tarafından öne alınmak isteniyor. Ancak, bu tür uygulamalar şahsi önceliklerden önce prensipler doğrultusunda oluşturulmalıdır” Suriye ile yaşanan “jet" krizini de öne çıkaran Uysal, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bu mübarek ay da bile şehitler veriyoruz. Jetimiz düşürüldü. Siz bu jet nasıl neden düşürüldü, merak etmiyor musunuz? Ben ediyorum. 'Dinamik bir dış politika izliyoruz' diyenler, dış politika uçakla sadece “mil” hesabı yapıp oradan oraya gitmek değildir."
Amaçlarının kendi meselelerini halletmiş bir Türkiye olduğunu anlatan Uysal, sözlerini şöyle sürdürdü: "Üreteninin alın terini aldığı bir Türkiye’yi kurmak bizlerin vazifesidir. Biz aynı zamanda yaptıklarımızdan ve yapmadıklarımızdan sorumluyuz. Bin yıldır bu coğrafyada varlığını sürdüren bir imparatorluğun torunlarıyız. Temennimiz odur ki, artık bu milletin huzurunu hiç kimse bozmasın ve bu yüce millet bir daha böyle acılarla karşılaşmasın.”
Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek ise Genel Başkan Uysal’a ilçede hayata geçirilen ve planlanan projeleri anlattı. Genel Başkanın partiye enerjisi ile dinamizm kazandırdığını belirten Çiçek, Gültekin Uysal'a başarı dileklerini iletti. Tire Belediyesi’ne ait, İstasyon Çok Amaçlı Salonu’nda verilen iftar yemeğine Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, Başkan yardımcısı Mengü Önler, Belediye Meclis üyeleri, DP İlçe Başkanı Hasan Sarp, Ticaret Odası Başkanı Hüseyin Çapkınoğlu, MHP Tire İlçe Başkanı Bayram Demirel, Tire Süt Kooperatifi Başkanı Mahmut Eskiyörük,Tire Eski Belediye Başkanı Nazım Çulçu, Saadet Partisi Tire İlçe Teşkilatı, sivil toplum örgütleri,Mahalle muhtarları ile çok sayıda partili ve davetli katıldı.

Editör: Haber Merkezi