Cumhuriyet Kadınları Derneği Tire Şubesi tarafından önceki gün Öğretmenevi restoran kısmında yapılan yardım çayında toplanan bağışlar sayesinde ihtiyaç sahibi bir öğrenci daha bir yıl boyunca burs almaya hak kazandı.

Kamuran KIZILBOĞA / Büyük Tire Gazetesi

Tire’de faaliyer gösteren STK’lar içerisinde en faal olanları içinde yer alan Cumhuriyet Kadınları Derneği, önceki gün Tire Öğretmenevinde yardım amaçlı bir ‘çay toplantısı’ düzenlendi. Bayanlara özel toplantıya yaklaşık 100 bayan katıldı. Dernek Başkanı Türkan Türköz ile derneğin yönetim kurulu üyeleri Gülderen Güreşçi, Nurdan Karaoğlanoğlu, Filiz Sepetoğlu, Diler Küçükler, Hürmüz Çakır ve Aylin Erten; davete katılan konukları kapıda tek tek karşılayıp ve kendileriyle ilgilendiler.

Kaymakam Hüseyin Ergi’nin eşi Selma Ergi ile Zeytinova Belediye Başkanı Ali Doğu’nun eşi Ayşe Doğu’nun da konuklar arasında yer aldığı ‘dayanışma çayı toplantısı’ sonrasında elde edilen gelirle yıllık burs verilen öğrenci sayısı 4’ten, 5’e çıktı. Dernek Başkanı Türkan Türköz, “Yardımlar sayesinde ihtiyaç sahibi bir öğrencimize daha burs verme olanağımız olacak” dedi.

Programda bir konuşma yapan Türköz, kendilerine güzel bir dernek merkezi sağladığı için Belediye Başkanına ve her zaman kolaylık ve destek verdiği için Kaymakam Hüseyin Ergi’ye çok teşekkür etti. Konuşmasında Atatürk’e ve cumhuriyetin değerlerine de vurgu yapan Türköz, gençlere büyük önem verilmesi gerektiğini, verilen bursların bu anlamda çok kıymetli olduğunu ifade etti.

Editör: Haber Merkezi