Tireli başarılı gençlerin oluşturduğu Genç Emek Sanat Ekibi'nin son kısa metrajlı filmi "Çöpteki Hayat" bu yılki festivallere hazır sayılır.

Serkan ÇİÇEK

Tireli genç sinemacılardan oluşan ve daha önce  “Kapının Arka Yüzü” ve “Beynimdeki Hazine” gibi filmleriyle” Teen İnternatıonal Short Fest (Tisfest)” uluslar arası kısa film yarışmasında yaklaşık 120 film arasından seçilerek finalist olan, daha sonra da Altın Kepenk gibi ulusal kısa film yarışmalarına katılan Genç Emek Sanat Ekibi’nin geçtiğimiz günlerde çekimlerini tamamladığı,  gerçek  bir yaşam öyküsünü  konu alan “ Çöpteki  Hayat” adlı kısa filmi bu yılki festivaller için de hazırlığa başladı.
      28 Eylül’de düzenlenecek olan  ODTÜ 3.Film festavilinde  ve 9 Kasım Malatya’da düzenlenecek olan kısa film yarışmasına katılacak olan Genç Emek Sanat Ekibi, Kurgu aşamasına geldiği filmde bir çöpçünün, sanat için sarfettiği hızlı hayat temposunu alıyor.  Emin Bacak’ın başrolünü oynadığı film sloganını ise “ Yaşamamın tek sebebi  çöpten topladığım hayaller” olarak ifade ediyor.
    Yönetmenliğini Uluç Erdem Ersen’in üstlendiği filmin ekibi ise yaklaşık 15 genç sinemacıdan oluşuyor. Çoğunun ilk kısa film tecrübesi olan filmin set ekibinde; Görüntü Yönetmenliğini; Muhammet Yusuf Oban, Sanat Yönetmenliğini; Aylin Çekez , Yardımcı Yönetmenlikleri;  Ayhan Kuşçu ve Kağan Erikli, Set Amirliğini; Alper Şencan ,Prodüksiyon Amirliğini; Özgür Yağcıoğlu Kameramanlıklarını;  Harun Özalp ve  Ahmet Şenki , Kamera Asistanlığını; Çağatay Üzen , Basın Danışmanlığını; Ahmet Şenki, Reji Asistanlığını ve Makyözlüğü;   Meliha Uysal,  Işık Asistanlığını Mustafa Görken , Set Asistanlığını Ali Öztürk  ve Yönetmen Asistanlığını; Büşra Otar  üstlendi.
    Genç Emek Sanat Ekibi,  Tire Belediyesine, Tire İlçe Emniyet Müdürlüğüne ve Doysan Yemek hizmetlerine desteklerinden dolayı  ekip olarak teşekkürlerini sundular. Filmden bir kare ise Sosyal medyada şimdiden merak uyandırdı.

Editör: Haber Merkezi