Yaklaşık 3 yıldır ilçemizde tiyatronun gelişmesi adına çalışmalarda bulunan deneyimli tiyatro sanatçısı Cenk Dolu, Tire’de ve başka kentlerde birçok defalar sahneye koyduğu ‘Kitapçıyla, Obur Enver’ isimli eğitici çocuk komedisi oyunu kitap haline getirdi.

Kamuran KIZILBOĞA / Büyük Tire Gazetesi

Tiyatronun gelişmesi, yeni nesillerde tiyatro sevgisi ve kültürünün oluşması adına açtığı kurslar, sergilediği oyunlarla 3 yıldır Tire’de tiyatro sanatının oluşması adına tohumlar eken ve onların yeşermesi için mücadele eden deneyimli tiyatro sanatçısı Cenk Dolu, Tire’de birçok okul ve Belediye salonlarında sahnelediği, sonrasında da çevre ilçe ve beldelerde de sahneye koyduğu “Kitapçıyla, Obur Enver” isimli komedi türündeki eğitici çocuk oyunu kitap haline getirdi.

 

İKİNCİ BASKI, 10 BİN ADET YAPILDI

Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu tarafından onaylı olan kitabın ilk baskısı, 2011 yılında Özel Bilgi Koleji’nin desteğiyle çıktı. İlk baskısı bin adet olan çocuk tiyatro kitabının ikinci baskısı ise bu yıl içerisinde Konak Belediyesi tarafından yapıldı. İlk baskının, mevcut talepleri karşılamaması üzerine ikinci baskıda sayı 10 bin oldu. İkinci baskının kısa bir süre sonra satışa çıkacağını belirten tiyatro sanatçısı Cenk Dolu, “Kitabın basılmasında desteği olan Tire Özel Bilgi Koleji’ne ve Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan ve diğer Belediye yetkililerine çok teşekkür ederim. Kitap okuma alışkanlığı aşılayan, kitapların en yakın dostlarımız olduğunu anlatan bu eserimiz Talim ve Terbiye Kurulu tarafından çocuklar için uygun bulunup onaylandı. Kitabımızın ikinci baskısı, sembolik bir rakama yakında satışa sunulacak.” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi