Katıldığı "O Ses Türkiye" isimli ses yarışmasında büyük beğeni toplayarak Tire'nin gündemine oturan, Tireli genç müzisyen Celal Geçgin, yarışma heyecanını ve yarışma ile ilgili ayrıntıları Yerel Güç Gazetesi Tire Temsilcisi Dilek Kart'a verdiği özel röportajda anlattı. Sohbet tadında geçen röportajda sorulan sorulara oldukça samimi cevap veren Geçgin, yarışmadan en iyi derece ile ayrılmayı amaçlıyor.

 

"Onun arabası var güzel mi güzel" dedi ve Mustafa Sandal’ı seçti

Tireli ve on dokuz yaşındaki gencecik bir yetenek. ‘O Ses Türkiye’ isimli şarkı yarışmasının eleme turunu büyük bir başarıyla geçti. Tireli televizyon izleyicilerini iki hafta merakla bekletti ve geçtiğimiz Pazartesi akşamı yayınlanan bölümde tüm Tire’yi Star TV ekranlarına kilitledi. İşte, o ses Jüri Üyesi Hülya Avşar’ın koltuğundan çığlık atarak seslendiği Celal Geçgin ile keyifli bir röportaj yaptık.

 

 

CELAL'İN O SES TÜRKİYE PERFORMANSINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ >>

Tireli ve on dokuz yaşındaki gencecik bir yetenek. ‘O Ses Türkiye’ isimli şarkı yarışmasının eleme turunu büyük bir başarıyla geçti. Tireli televizyon izleyicilerini iki hafta merakla bekletti ve geçtiğimiz Pazartesi akşamı yayınlanan bölümde tüm Tire’yi Star TV ekranlarına kilitledi. İşte, o ses Jüri Üyesi Hülya Avşar’ın koltuğundan çığlık atarak seslendiği Celal Geçgin ile keyifli bir röportaj yaptık.
 
Dilek Kart: Star Televizyon’unda yayınlanan ‘O Ses Türkiye’ yarışmasına katılmadan önce de Tireliler tarafından beğeniyle takip ediliyordun. Ancak bu takip edilir hale gelene dek Celal Geçgin ne yaptı? Belki de klasik sorumuzla başlasak daha iyi olacak. Celal Geçgin Müziğe ve şarkı söylemeye kaç yaşında kimlerle başladı?
 
Celal Geçgin: Şarkı söylemeye Grup Zafer’e katıldığım yıllarda başladım. O zaman 10 yaşındaydım. Grupla birlikte düğünlere gittim yıllarca ve halen de büyük bir keyifle gidiyorum.
 
DK: peki seni ilk kim keşfetti Celal?
 
CG: Önce babam, Grup Zafer’e katıldıktan sonra da Zafer Ağabeyim beni keşfetti.
 
DK: O Ses Türkiye Yarışması’na katılmak senin kendi fikrin miydi yoksa seni destekleyen ve katılmanı isteyen arkadaşların mı vardı?
 
CG: Çok sevdiğim yakın çevremdeki dostlarım, akrabalarım ve arkadaşlarım ‘Bu yarışmaya katılmalısın, harika bir sesin var’ diyorlardı sürekli. Hatta Canan Ablam benim adıma form bile doldurmak istemiş ancak başvuru formunda demo kaydı da istendiği için benden ısrarla demo oluşturmamı istedi. Ve demoyu oluşturarak başvurdum.
 
DK: evet, asıl heyecanlı kısma doğru geliyoruz sanırım. Yarışmaya katılmaya hak kazandığını öğrendiğinde tepkin ne oldu?
 
CG: geçen ay arkadaşımla şehir dışına çıkmıştık kendi aracımızla. Yolda telefon çaldı. Baktım İstanbul numarası. ‘Celalcim merhaba, ben Acun Medya O Ses Türkiye yarışması için arıyorum. Katılmaya hak kazandın. İstanbul’a elemelere gelebilir misin’ dedi. Arkadaşlarım şaka yapıyor sandım ve ‘şu an araba kullanıyorum müsait değilim’ diyerek telefonu kapattım. Sonra arayan numarayı 11818’den sorgulattım. İşte asıl heyecanı o an yaşadım. Meğer gerçekten O Ses Türkiye yarışması için aramışlar. Hemen geri aradım. İstanbul’a çağırdılar. Ve heyecanlı günler başladı.
 
DK: heyecan sadece seni değil aslında haberleri okuyan tüm Tireliler’i sardı. Çünkü biliyorsun ki Tireliler yarışmanın yayınlanacağı ilk gece çıkacağını sandılar. Ve geçen haftaki program sonrası sanıyorum Tireliler’in gurur duyacağı harika bir ses daha televizyon ekranlarında Tireliler’i temsil edecek.
 
CG: Beni seven herkesin haklı gururu olmak için elimden geleni yapacağım.
 
DK: Televizyon dünyası biliyoruz ki sihirli bir dünya ve oldukça da kaygan bir zeminde her şey. Bu sihirli dünyayla karşılaşmak seni heyecanlandırdı mı? Biz ekranlardan seni bu heyecana sanki biraz alışmış olarak gördük? Ne yaşadın o anlarda?
 
CG: Provaya ilk gittiğimde oldukça heyecanlıydım. Jüri üyelerinin koçları ile oldukça iyi anlaştım. Beni destekleyerek beğenmeleri ve verdikleri moral neticesinde kendime olan güvenimi tazeledim. Provalar süresince yarışmacı arkadaşlarımın hepsinin de dört jüri üyesinin  şarkı söylemeye başladığım an bana döneceklerini belirten destekleri ayrıca moral oldu. Yapılan provalar zaten tamamen heyecanımızı atmamız ve en iyi performansı gösterebilmemiz için yapılıyor. Mesela sahnede nasıl şarkı söylediğimizi izlettiler. Provaların katkısı gerçekten büyük.
 
DK: Peki sen kaç kişinin döneceğini düşünüyordun? Sonuç senin için sürpriz mi oldu?
 
CG: ben en az bir yarışmacının döneceğinden emindim. Ama dördü de döndü. Bu çok muhteşemdi ve çok mutlu oldum. Orası, sahne ve ünlü sanatçıların karşısında olmak çok farklı bir duygu. Çok değişik bir atmosfer var orada.
 
DK: Mustafa Sandal’ı, ‘Onun Arabası var güzel mi güzel’ diyerek seçtin. Murat Boz, ‘benim de arabam var’ dedi üstelik sana ilk dönen o olmuştu. Koltuğundan dönen Hülya Avşar, Celal diyerek neredeyse çığlık attı seni takımına istediğini de ekleyerek. Hatta genelde yarışmacıların isimleri sorulurken Avşar sana isminle seslendi. Hadise ise tamamen seni takımına almanın iknasındaydı. Biraz o anlardan söz eder misin? Mustafa Sandal’ı seçmekte kararlı mıydın yoksa her şey o an mı gelişti? Ya Mustafa Sandal dönmeseydi? Çok soru sordum sanırım…
 
CG: Tüm bu yaşananlar bana büyük bir mutluluk verdi. Türkiye’nin ünlü şarkıcıları tarafından beğenilmek gerçekten tarif edilemez bir duygu. Hülya Avşar’ın ismimle seslenmesine bende sonra videodan izlerken şaşırdım. Jüriye ben şarkı söyledikten sonra ismimin söylendiğini ya da ekranda bir yerde adımın yazdığını gördüklerini düşündüm o an. Bu da güzel bir ayrıntı. Mustafa Sandal’ı seçmeyi önceden kararlaştırmıştım. Ancak Mustafa Sandal dönmeseydi, seçim sıralamam şöyle olacaktı muhtemelen; Murat Boz, Hadise ve Hülya Avşar.
 
DK: Tüm Tire seni yarışma süresince ilgiyle takip edecektir. Söylemek istediğin şeyler var ise son sözü sana, bu keyifli röportajı yaptığımız için teşekkür ederek bırakıyor, başarılar diliyorum.
 
CG: bende sizlere çok teşekkür ederim. Bu benim ilk röportajım. Bana destek olan, dualarıyla yanımda olan tüm Tireliler’e, beni yetiştiren Orkestra Grup Zafer’in kurucusu Zafer Bayar’a, yarışmaya katılmam da beni destekleyen çevremdeki dostlarım, akrabalarım ve arkadaşlarıma, beni büyüten emek veren aileme çok teşekkür ediyorum. Tireliler’in gururu olmak için her şeyi yapacağım ve bu yarışmadan en iyi derece ile ayrılacağım.

Editör: Haber Merkezi