Ormanın faydalarını , bitki örtüsün yararlarını  bilmemek mümkün değil. Kuraklığın arttığı yağışların yok denecek kadar azaldığı , derin su kuyularının kuruduğu bu günlerde ;


                         Bazı özel şirketlerin çıkarları doğrultusunda jeotermal , Patlayıcı madde üretimi , saklaması , dolam iç madeni , mermer ocağı girişimleri ile cennet köşemize cehenneme çevirmeye çalışacaklar. Asırlardı yöremizde Zeytin , İncir Ceviz , kestane , azda olsa çam ormanlarımızı yok etmeye yüz tutmuşlardır. Biz bu olaylara meydan vermeyeceğiz vermemeliyiz. Kaldı ki endomin aromatik hatta tıbbi bitki örtüsünün yok olmasını göz yumamayız. Yağmur ormanları kızıl çam ormanımız nasıl yok olmasını göz yumarız. Daha önemlisi 7000 yıllık bir tarih talan edilecek. Asırlardır dokunulmamış ancak tabiat olayları ile yüzeye çıkmamış tarih. Yazıtlar ibadethaneler kaleler barınaklar sarnıçlar daha neler neler. Mermer adına maden adına yok edilemez.


Kartal dağı mücadelesi medya gösterisi fenomeni arenası değildir. Biz çevreciler doğa dostları ülkemizin kirliliğine ve çevre katliamının başladığı 80 li yıllardır mücadele etmekteyiz, edeceğizde.Alınan tehditler eleştiriler bizleri yıldıramaz yıldırmayacaktır. Aksine mücadelemizi daha da kamçılamaktadır.
Siyasi parti temsilcileri , STK ( Dernekler Oda Başkanları  bu konuya sessiz kalamazsınız. Kalmamalısınız. Atalarımızın bizlere bıraktığı bu mirası göz göre göre talan ettiremeyiz..


Yüzeysel incelemede Tarihçi arkeolog ların incelemesine göre EFES harabelerinin uzantısı olduğu tahmin edilmektedir. Bir açık hava müzesi , bir inanç turizmi olabilecek kültürel mirasımızdır.


Konuya bir kaç taş yığını gibi görmeyelim. Etkinliklerimi bilgilendirmemize sizlerde el vererek bizlere destek olun.Duyarsız kalamazsınız.Yapı UNESCO  tarafından listeye alınacak kadar değerli yapıların olduğu bildirilmektedir.Bu yapı Kartal dağında , askeri yapı, binlerce yıla dayanan yapılaşma , bir yol, bir  kültür hazinesi.
Akademik çalışma yapılması ve  inceleme yapılarak bu bölgenin Doğal ve Arkeolojik SİT alanı ve Milli Park ilan edime talebi için sende bir imza ver.


Sadece bir imza korkma . Gelecek nesillerimize bırakacağımız miras ve cesarettir.

DOĞA KAZANSIN
TARİH KAZANSIN
YAŞAM KAZANSIN
TİRE KARTAL DAĞ KAZANSIN.