Zafer TireKurtuluş Savaşı destanının son noktası olan ve düşmanın vatan sathından atmanın son savaşı olan Büyük Taarruz’un 90 yıl dönümü anısına 77 yıldır kutlanan 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı ilçemizde dün yapılan törenlerle kutladık.

Ali YILDIZ / Büyük Tire Gazetesi

Tüm yurt çapında dün yapılan 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları ilçemizde de sabah saatlerinde yapılan törenlerle kutlandı. Emperyalist güçleri vatanımızdan atma yolunda başlattığımız Kurtuluş Savaşı’nın son ve en önemli halkası olan Büyük Taarruz Meydan Savaşı’nda elde ettiğimiz büyük zaferin anısına 1935 yılından bu yana milli bayram olarak kutladığımız bu önemli milli gurur günün 77.’sini, Büyük Taarruz’un 90. yıl dönümünde derin anlamlar içerisinde idrak ettik. Tire Cumhuriyet Meydanı’nda sabah saat 09:00’da başlayan törenlerde Kaymakam Hüseyin Ergi, Garnizon Komutanı Yzb. Serhan Varol, Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, Atatürk anıtına çelenkler koydu. Protokol üyelerinin tam kadro yer aldığı kutlamada CHP, İşçi Partisi ve Atatürkçü Düşünce Derneği üyeleri saygı duruşu öncesinde Atatürk anıtına karanfil bıraktılar. Sonrasında Belediye Bandosu’nun çaldığı marşlar eşliğinde göndere Türk Bayrağı çekildi. Akabinde de Komutan Varol, günün anlam ve önemini ifade eden konuşmasını yapmak üzere kürsüye geldi.

 

“BÜYÜK TAARRUZ, EMPERYALİST GÜÇLERE ‘DUR’ DEDİĞİMZİ SAVAŞTIR”

Varol konuşmasında, “Bugün burada 30 Ağustos Zafer bayramının 90.yıldönümünü kutlamak üzere toplanmış bulunuyoruz. Bilindiği gibi milletleri millet yapan değerlerden bir tanesi de tarihini bilmesi ve bu tarih mısrasını bağımsız ve akli metotlarla yoğurarak geleceğine yön verebilmesidir. İşte 30 Ağustos Zaferinin de ülke tarihinde hiç şüphesiz önemli bir yeri vardır. Emperyalist güçlerin işgaline ‘dur’ diyen ve kanının son damlasına kadar yurdunu bırakmayacağını tüm dünyaya ispatlayan ecdadımızın bu onurlu zaferinden, yediden yetmişe- doğudan batıya tüm halkımızın kıvanç duyması ve gelecek nesillere aktarması gerekir. Bu ülkede yaşayan herkesin mutlaka okuması ve anlaması gereken, ‘nutuk’ isimli eser bizzat Atatürk tarafından kaleme alınmış ve bu eser ile Kurtuluş Savaşı ülkenin ve insanımızın o günkü durumu, savaşa nasıl hazırlandığımız ve kurtuluş mücadelesinden sonraki atılan adımlar en gerçekçi biçimi ile anlatılmıştır.” dedi.

 

KAYMAKAM, GARNİZON KOMUTANI VE BELEDİYE BAŞKANI KUTLAMALARI KABUL ETTİ

Komutan Varol’un konuşmasının ardından Kurtuluş İlköğretim Okulu 8. Sınıf öğrencisi Göknil Koçak ‘Bu Vatan’; Kutsan Anadolu Lisesi öğrencisi Gülçin Göbeklioğlu ise, ‘Eğilmez Başımız’ isimli şiirlerini okudular. Şiirlerin okunması ile meydandaki tören merasimi tamamlandı. Daha sonra Kaymakamlık makamına geçen Kaymakam Hüseyin Ergi, Garnizon Komutanı Yzb. Serhan Varol ve Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, kurum ve kuruluş müdür ve yöneticileri ile siyasi parti ve STK temsilcilerinin bayram kutlamalarını kabul ettiler.

Editör: Haber Merkezi