PKK’lı teröristlerin idam edilmesini istiyor musunuz? ‘’ adlı referandum da Türkiye genelinde toplam 29 il ve ilçelerinde düzenlenen gayri resmi bir referandum çalışması başlatan Büyük Birlik Partisi, Tire’de referandum sandığı kuruldu.

Ahmet ŞENKİ / Yerel Güç Gazetesi

Ülke çapında 29 kentte noter huzurunda yapılan ‘’ PKK’lı teröristlerin idam edilmesini istiyor musunuz?’’ adlı referandumda BBP Tire İlçe Teşkilatı İbn-i Melek Caddesinde referandum sandığını kurdu. İdam yeniden geri getirilsin diyen vatandaşlar mavi zarfları ‘’ EVET ‘’ yazarak idam olmasın diyenler ise sarı zarflara ‘’ HAYIR’’ yazarak kişisel oylarını kullandılar.

Sabah saat 10:00 ‘da başlayan referandum öğleden sonra 16:00’ ya kadar süren oy kullanma işlemleri bitimiyle sandıklar toplu olarak noter huzurunda açılmak üzere İzmir’e götürüldü. Yapılan referandum çalışmaları ile ilgili sandık başında bir konuşma gerçekleştiren BBP Tire İlçe Başkanı Erkan Etçi, ‘’ Bugün burada toplanmamızın amacı, bir şekilde de olsa sesimizi tepkimizi duyurabilmek bu yaşadıklarımızı duyarsız kalmamak.2011 seçimlerinde genel başkanımız tarafından idam cezasının gelmesi için fazladan 1 sandık daha koyalım demişti. Halkımıza soralım fikirlerini alalım demişti ama ne yazık ki koymadılar. Bugün geldiğimiz noktaya baktığımız zaman görüyoruz ki bizim askerimize kurşun sıkan bizim polisimize kurşun sıkan ve yine Gaziantep örneğinde olduğu gibi 1 yaşındaki çocuklarımızı katleden teröristlerin idam edilmesi şarttır. PKK’lı teröristlerle mecliste bulunan milletvekilleri sarmaş dolaş olması milletimizin sabrını taşırmıştır. Her gün şehit haberleriyle sarsılmaktayız. Biz bugün burada halkımıza vatandaşlarımıza soracağız: İdamın yeniden getirilmesini istiyor musunuz?

Editör: Haber Merkezi