Bayındır Duble YolBayındır'ın 50 yıldan beri hasretle beklediği yol çalışmalarının başlama müjdesini 22 Nisan 2011 tarihinde Ullaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakaknı Binali Yıldırım 14.Bayındır Çiçek Festivalinde vermiş, duble yol çalışmaları başlamıştı.

Serhan ADIGÜZEL / Bayındır

40 metre yol genişliği,çift gidiş ve geliş şerit özelliği ile İzmir'in en önemli duble yolu özelliğindeki Bayındır duble yolunda teknik bazı sıkıntılarından dolayı kısa bir süreliğine yol çalışmalarında gecikme olmuştu. Duble yol çalışmalarını gerçekleştiren müteahhit firma yol yapım ekipleri yol dolgu çalışmaları Bayındır Yakacık köy kavşağını geçerken, Torbalı Taşkesik Köyünden itibaren tek şerit asfaltlama işlemi bitirilmiş durumda.36 km uzunluğa sahip Bayındır-Torbalı duble yol çalışması Ramazan Bayramı öncesi arefe günü tek şerit halinde hizmet vermeye başlayacak.

 

"DUBLE YOL, CANLI'YA BÜYÜK YATIRIM GETİRDİ"

Bayındır'ı adeta şaha kaldıracak olan duble yol yapım çalışmaları devam ederken ,Bayındır'a yatırımlarda gelmeye başladı. İzmir'de günlük ürettiği süt miktarı ve canlı hayvan varlığı ile ikinci sırada olan Bayındır günümüze kadar bu potansiyeli süt ve et ürünleri olarak üretimini yaparak değerlendirememiş, çevre ilçelerdeki süt firma ve kooperatiflerin süt tedarikçisi konumunda kalmıştı. Bayındır-Torbalı duble yol çalışmalarının başlaması ve Bayındır'ın çiçekçilikle birlikte süt ve et potansiyeli firmaların ilgisini çekmeye başladı. Bayındır Kaymakamı Mehmet Makas ve Belediye Başkanı Mehmet Kertiş'in girişimleri sonucu İzmir'in en büyük süt ve et entegre tesisi Bayındır   canlı semtinde temeli atılacak.350 kişinin çalışacağı tesislerde süt ürünleri ve et ürünleri üretimi gerçekleştirilecek.


"BAYINDIR'A YATIRIMLAR GELMEYE BAŞLAMIŞKEN ÖNÜ KESİLMEYE bayindir-yol-calismasiÇALIŞILMAMALI"

Bayındır'ın kabuğunu kırmasını sağlayacak yatırımların önünü açan duble yol çalışmaları hakkında açıklamada bulunan Belediye Başkanı Mehmet Kertiş;'' Bayındır'da çocukluğumdan itibaren halkımızda bir hayal vardı. Bayındır'ı İzmir'e bağlayacak, üreticimizin ürününü rahat bir şekilde İzmir'e götürebileceği, yatırımcıların memleketime gelip, ürettiği malı Türkiye'nin en önemli Limanına ulaştırmasını sağlayacak bir yol hayalimiz vardı. Allaha şükürler olsun ki bu hayal gerçek oldu. İzmir milletvekilimiz Hamza Dağ'da duble yol çalışmaları hakkındaki açıklamasında yolla ilgili kısa süreli teknik sıkıntılar olduğunu, Bayındır'ın 30 yıl sonrasına hitap eden duble yolda zahmet olmadan rahmetin olamayacağını, rahmetin olması içinde zahmetin olması gerektiğini ifade etmişti. Duble yolumuzun tek şeriti ramazan bayramı arefesinde komple asfaltlanmış bir şekilde hizmet vermeye başlayacak.Diğer şeritin yapım çalışmaları müteaahit firma tarafından hemen y başlatılacak.Şerit bitirildiğinde her iki şerit sıcak asfalt kaplama çalışması yapılarak halkımızın hizmetinde olacak. Başta Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'a ve Ulaştırma, Habercilik ve Denizcilik Bakanımız Binali Yıldırım'a,Karayolları Bölge Müdürümüze halkım adına teşekkür ederim. Bayındır'ı yıllardır köyle şehir arasında hapsetmeye çalışanlara ve isteyenlere cevap olarak Bayındır duble yolu yeter. Bayındır'ın 30 yılı sonrasına hitap eden duble yolumuz yıllar boyunca kendi içine sindirilmiş, geleceği ipotek altında tutulmaya çalışılan, kendine özgüveni oluşması engellenmiş Bayındır halkına büyük istihdam alanları, şehrin gelişmesine ön ayak olmasının yanında EXPO 2020 içerisinde Bayındır'ın çiçekçilik organize bölgesi ve termal turizm işletme alanları ile yer almasını sağlayacaktır. Artık Bayındır İzmir için, İzmir Bayındır için hayal değil, Bayındır-İzmir Limanı 50 dakikalık bir mesafeye inmiştir. Ne acıdır ki termal suları, zeytinciliği, yüksek tarımsal ve hayvancılık üretimi, turizm potansiyeline sahip benim memleketimi yıllardır insanlar aman sormasın bilmesinler, bizim siyasi rantımız bitmesin diye Küçük Menderes'in giriş kapısı Bayındırı ve halkını kabuğuna kapattırmışlar. Adeta aslanı kediye döndürmüşler.  Canlı semtimize 350 kişinin çalışacağı bakanlarımızın katılımıyla  İzmir'in en büyük süt ve et entegre tesisinin temeli atılacak. Süt ve Et entegre tesisi yatırımı bu toprakların silkenerek kendine geldiğinin göstergelerinden sadece birisidir. Bayındır'ın ve insanının kaderini değiştirecek duble yolu siyaset uğruna yerden yere vurarak, onu kötüleyerek, adeta duble yol yatırımının önü kesilmeye çalışılsada bazı siyasi partiler yaptıkları bu hareketlerle oy uğruna puan kazandık sansalar da ,gerçekte Bayındır halkının geleceğine ipotek koymaya çalışıyorlar. Bayındır halkı geleceğine ipotek koymak isteyenlere özgür iradesiyle 2009 yılında en büyük cevabı vermiştir. Halktan kimse üstün olamaz,halkın daha iyi bir Bayındır için verdiği karara herkes saygı duymalıdır'' dedi.

Editör: Haber Merkezi