Kaliteli ürünleri ve güvenilirliğiyle adını hem Türkiye’ye hem de dünyaya duyurmayı başaran Avilo Zeytinyağı, sektördeki başarısını bir kez daha tescilletti. Gıda Tarım Bakanlığı Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi tarafından düzenlenen 2022 Türkiye Sızma Zeytinyağı kalite yarışmasına katılan Avilo, Türkiye’nin her bölgesinden katılan markalar arasında büyük bir başarı göstererek üçüncü oldu. Yarışmada bölgenin zeytin çeşidi olan memecik tipi zeytinlerden üretilen zeytinyağı, Tire’nin adını ülke çapında tekrar duyurdu. Yarışma sonuçları Olivtech 2022 fuarında açıklanırken Avilo’nun ödülü UZZK Başkanı Dr. Mustafa Tan ve Uluslararası Zeytin Konseyi Başkanı Abdellatif Ghedira tarafından takdim etti. Ülke genelinde 5 adet bulunan Uluslararası Zeytin Konseyi tarafından akredite kalite kontrol laboratuvarına sahip Oktav Tarım Ltd Şti markası olan Avilo, Türkiye’nin e-ticarette en çok satan markası olması yanında birçok ülkeye ihraç ediliyor.

ÇALIŞMAYA VE ÜRETMEYE DEVAM EDECEĞİZ

Ödül töreni sonrası konuşan Oktav Tarım Genel Müdürü Bahattin Oktav, açıklamasında kaliteli üretim vurgusu yaptı. Oktav, açıklamalarını şu cümlelerle sürdürdü;

“Ülkemizin en önemli zeytin üretim bölgelerinden biri olan Küçük Menderes havzasında, Tire’de en iyi ürünleri üreten binlerce müstahsil üreticilerime çok teşekkür ediyoruz. Üreticilerimiz olmasa bu ödüller olmuyor. Önümüzdeki yıllarda daha nice başarılar elde etmek için çalışmaya ve üretmeye devam edeceğiz. Ödül töreninde bizleri yalnız bırakmayan Tire Kaymakamız Sn. Fatih Çobanoğlu’na, Ticaret Odası Başkanımız Mehmet Delikanlı’ya, Hüseyin Gülcü, Onur Otar ve Olcay Taşlı’ya teşekkür ediyoruz.”

Editör: Haber Merkezi