Aslen Erzurumlu olman fakat uzun yıllardır Tire’de yaşayan Tireli vatandaş Ayhan Ayberk, Atatürk’e olan benzerliği ile önce tanınan ve bilinen biri.

Kamuran KIZILBOĞA / Büyük Tire Gazetesi

Kendisi de tam anlamıyla bir Atatürk hayranı olan Ayberk, ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e yönelik her türlü saygısızlık ve olumsuz sözü de büyük tepki gösterip, bunu dile getiren biri.

Atatürk isminin her türlü tartışma ve polemiğin üstünde tutulması gerektiğini savunan Ayberk, önceki gün Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) çatısı altında yaşanan ve medyaya da yansıyan talihsiz açıklamaların bulunduğu haberler sonrasında kendisinde meydana gelen üzüntü ve kızgınlığı gazetemiz aracılığı ile Tire kamuoyuyla paylaşmak istedi.

Önceki gün TBMM çatısı altında yapılan rutin encümen gurupları çalışmasının birinde, BDP (Barış ve Demokrasi Partisi) milletvekillerinden olan ve encümenin de üyesi olarak görev yapan Altan Tan’ın komisyon toplantısı sırasında, geçen konuşmaların bir yerinde, ‘Atatürk’ün saygıdeğer bir kişilik olduğunu fakat herkesin Atatürk’ü sevmek zorunda olmadığı’ şeklindeki açıklamalarını kabul etmediğini, hatta kınadığını ifade eden Ayberk; “Bu ülkenin kurucusu olan bu yüce şahsın, kurmuş olduğu TBMM çatısı altında bu tür sözlerle ele alınması kabul edilemez. Kimse yüce Atatürk’e bu saygısızlığı yapamaz. Atatürk’ü sevmeyenin o çatı altında yer alması, milletvekili alması kabul edilemez. Tüm Türk halkına sesleniyorum: 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda Atatürk posterleri ve Türk bayraklarını alalım ve meydanlara inelim !” şeklinde konuşarak tepkisini dile getirdi.

Editör: Haber Merkezi