Arıtma TesisiTire Belediyesi geçtiğimiz aylarda başlattığı atık su arıtma tesisi ana hat boru güzergahını tamamladı. Yaklaşık 3000 metrelik boru hattı çalışmasını tamamlayan Tire Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü yaptığı çalışma ile atık su arıtma tesisinin altyapı çalışmasını tamamladı.

Tire Belediye Basın

İller Bankası’ ndan gelecek olan proje ile arıtma tesisini de tamamlamayı hedefleyen Tire Belediyesi alt yapı anlamında büyük bir projeye daha imza atmış olacak.

 

KÖTÜ KOKU ARTIK TARİH OLUYOR

Yıllardır İzmir asfaltı kenarında bulunan dereden, şehir dışına doğru açıktan akan kanalizasyon ve atık sular çevreye kötü kokular yayıyordu. Özellikle İzmir istikametinden ilçe girişinde duyulan kötü kokular artık tarihe karışıyor. Geçtiğimiz günlerde yapılan altyapı çalışması ile kanalizasyon artık açıktan akmayacak. Konu ile ilgili olarak Açıklamalarda bulunan Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek ”Göreve geldiğimizden bu yana çok ciddi bir altyapı hamlesi gerçekleştirdik. Bir yandan asbestli boruları yenilerken bir yandan da çok yakın zamanda kurulacak olan arıtma tesisimiz için yaklaşık 3000 metrelik isale boru hattı çalışmamızı tamamladık. Bu yaptığımız çalışma ile bundan böyle atık su ve kanalizasyon atıkları dışarıdan akmayacak ve İzmir istikametinden ilçemize girerken o kötü kokuları duymayacağız” dedi.

Editör: Haber Merkezi