Anayasa değişikliği gündemde. 177 maddenin özgürlüklerle ilgili 80'e yakın maddesi değişmişken daha ne isteniyor? Hangi maddelerden rahatsızlık duyuluyor? Asıl amaç anayasa'dan Türk sözcüğünü çıkarmak, Türkiye'nin Türk Milleti'ne ait ülke olmadığını belirtmek. ABD’de bir üniversite yayımladığı raporda “Türkiye’de Türkler değil, genlerinde Arap, Slav, Yunan, Yahudi ve Berberilere ait karışık kodlar taşıyan insanlar yaşıyor” iddiasında bulunmuştu. YaniTürkiye’de Türk yokturdiyordu. 

AKP’nin iktidara geldiğinden beri Türk kimliğine yönelik bir saldırı başlattığı açık bir şekilde ortada. Burada amaç Türk kimliğini, Türk milletini yok etmek. İktidarın ilk yıllarında başbakanın “alt kimlik, üst kimlik” tartışmasını ortaya attığını hatırlayınız. “Türk, Kürt, Çerkez, Laz bunlar alt kimliklerdir, üst kimlik ise Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığıdır. Herkes bu üst kimlik altında birlikte olmalıdır.” sözleri ile ülkemizde 36 etnik kimlik saymıştı. Dönemin cumhurbaşkanı Gül Ne mutlu Türküm diyene” lafını her yere yazıp ilkelleştik” deyip Atamızın bu sözünün dağ yamaçlarına ve camilerde mahyalara yazılımından rahatsız olduğunu söylemiş, bunun üzerine birçok yerden bu söz kaldırılmıştı. Erdoğan “Değişmez maddeler geçiş sürecinde olur, artık ihtiyaç kalmadı” demiş, yine Arınç “Şartlar yeni oluştu, cumhuriyet dışında her şey değişebilir.” ifadesini kullanmıştı. Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu da “Değişmez maddelerin yorumu rahatsız edici. Neden değişmesin.” diyerek katkıda bulunmuştu. Ve A. Bahçekapılı “Anayasadaki Türklük tanımını kaldıracağız, demokratikleşeceğiz.” demiş, içlerindeki niyeti ortaya koymuştu. Tüm bunlar, Türk ve Türkiyeli kavramları, bilerek bölücülük yaratmak için ortaya atılmıştı. Türk’ün vatanında Türküm demeyi engellemeyi düşünüyorlardı.

Önce Atatürk’ün sözünü anımsayalım: “Ne mutlu Türk olana” değil, “Ne mutlu Türküm diyene” diyor. Daha önemlisi “Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde yaşayan halka Türk halkı denir.” diyerek “Türk” kavramını tanımlıyor. Hangi ırk, din, mezhep, dil veya bölgeden olsan da bu ülkeye vatandaşlık bağıyla bağlıysan, ortak resmi dil Türkçeyi kabul ediyorsan, bunu içinde duyabiliyorsan “Türksün”. Yani Ermeni, Rum, Laz, Kürt, Çerkez, Yahudi, Alevi, Sünni imişsin fark etmez. Kökenimiz ne olursa olsun hepimiz Türk’üz. Ne var bunda? Irak’ta Kürdistan kurulsa burada yaşayanlar Kürdüm mü yoksa Kürdistanlıyım mı diyecek?

Bu kafa yapısıyla andımız yasaklandı. Yine hatırlayın Hüseyin Çelik “Bir Türk çocuğu her sabah yemin etmek zorunda mı? Demezse Türklüğüne zarar mı gelir? Her gün çocukları sıraya geçirip yemin ettirmenin ne manası var? demedi mi? Oysa ABD'de çocuklar her sabah sınıflarında “Herkes için özgürlük, adalet ve tek bir millet olmayı sağlayan, cumhuriyeti temsil eden ABD bayrağına, sadakatle bağlı kalacağıma tanrının huzurunda yemin ederim.” deyip lise sona kadar  andlarını söylüyorlar. Hedef Amerika’da yaşayan 72 ulustan insanı, tek bir ulus olarak bir araya getirmek.

Andımızdan neden rahatsız olunur? Andımızın vatan sevgisini, sevgiyi, saygıyı, ülkesine bağlılığı çocukların beyninde yerleştirilmesine yardımcı olması anlamına geldiğini anlayamamışsınız. Çünkü sizde doğruluk, çalışkanlık, küçükleri korumak, büyükleri saymak, yurdunu milletini özünden çok sevmek yok. Açılan davalar yargıya baskı yapılarak sonuçlandırılıyor. Bu ülkede yapılan her şeyi çalışıp üretmeden satıp, savdınız. Üreten, Türk ekonomisine katkı yapan bir tane yer gösterin. Demokratik, barışçıl gösteri yapma hakkını kullananlara “öldürün, coplayın, gazlayın” diye emir vermek, parasız eğitim isteyenleri, birilerini protesto eden lise öğrencilerini hapse attırmak küçüklerini korumak mı? Türk demek bir ırkı temsil etmiyor. Bu ırkçılık değil, kafatasçılık değil. Ezanın Türkçe okunmasından neden rahatsız oldunuz? Türk olmaktan rahatsız olun, Arapça, anlamını bilmediğiniz ezandan rahatsız olmayın. Türkçe okununca Müslümanlığımıza zarar mı gelecek? Türkçe okununca ezanın anlamı mı değişecek? Yüce Allah Türkçeyi anlamıyor mu?

Amacınız ümmetçilik. Atatürk milliyetçiliği hangi ırk, din, mezhepten olursa olsun, kendini Türk sayan, Türk bilen, Türk olarak yaşayan herkesi Türk sayar. ”Ne mutlu Türk’üm diyene!” derken diğer ulusların varlığına ve haklarına da saygılıdır. Türkiyeliyim saçmalığına gelince. Fransa’da, Rusya’da, Almanya’da, İngiltere’de yaşayan Alman’ım, Fransız’ım, İngiliz’im, Rus’um demiyor mu? Fransalıyım veya Arap asıllı Fransızım mı diyor? Pasaportunun ulusu bölümünde Türkiyeli, İngiltereli mi, yoksa Türk, İngiliz mi yazıyor? Bulgaristan’da yaşayan Türk’ün pasaportunda Türk olduğu yazıyor mu? Köken önemli değil eğer sen o ülkenin vatandaşı isen osundur. Bu dünyanın her yerinde aynıdır. Neden Lazlar, Çerkezler çıkıp “Biz de varız bu ülkede ben Türküm demek istemiyorum” demiyor? Mozart’ın “Türk Marşı” da ırkçı mı? Onu da mı yasaklayalım? Türkiye kahvesi, hamamı mı diyelim? Amerika’da yaşayan etnik guruplar, mesela Amerikan vatandaşı olmuş bir Çinli “Amerikalıyım” derken siz neden Türküm demekten rahatsız oluyorsunuz?

Atatürk demeyip Mustafa Kemal; Türk Ordusu demeyip ordumuz; Türk Silahlı Kuvvetleri demeyip TSK diyen bir cumhurbaşkanına sahip olduğumuz ülkede biz onurla, gururla “Ne Mutlu Türk’üm Diyene” demekten asla vazgeçmeyeceğiz. Saygılarımla, hoşça kalın.