Tireli KadınlarBaşbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "kürtaj" konusundaki yorumları Türkiye gündemini sarsarken, Tire'li kadınlardan da konuya tepki geldi.

Mehmet ARSLAN - HaberTire

Eğitim Sen Tire Şubesi'nin tertip ettiği gösteriye, Eğitim İş Tire Şubesi, Atatürkçü Düşünce Derneği Tire şubesi, Cumhuriyet Kadınları Derneği Tire Şubesi ve Cumhuriyet Halk Partisi Tire İlçe Başkanlığı destek verdi. Tireli kadınların oluşturduğu yaklaşık 600 kişilik büyük kalabalık, Tire Öğretmenevinden başlayarak sloganlarla ve ellerindeki pankartlarla Ak Parti Tire İlçe Binası önüne geldiler. Burada ilçe binası önüne siyah çelenk bırakan kadınlar sloganlarla Cumhuriyet Meydanı’na yürüdüler.

Cumhuriyet Meydanı önünde basın açıklaması okuyan Tireli kadınlar, Başbakan’ın kürtaj ile ilgili söylediklerinin emir Tireli Kadınlarolarak algılandığını ve önümüzdeki günlerde bu konuyla ilgili yasa teklif edilebileceğini dile getirdiler. Bunun bir dayatma olduğunu belirten kadınlar, hükümete yüklendiler.

Tireli kadınların oluşturduğu kalabalık arasında birçok erkeğin de olması dikkat çekti. “Kadınlarımıza, kızlarımıza, bacılarımızı ilgilendiriyorsa bu konu bizi de ilgilendiriyor. O halde biz de varız.” Diyen erkekler de kadınların gösterisinde destek oldular.

Editör: Haber Merkezi