Pazar günü yapılacak olan 4. Büyük kongre öncesinde Ankara’ya gitmek üzere yola çıkan AK Parti Tire İlçe Başkanı Mehmet Çeltikcoğlu, kendileri için çok büyük önem arz eden kongre hakkında açıklamalarda bulundu.

Kamuran KIZILBOĞA / Büyük Tire Gazetesi

Türk siyasi tarihinin son 10 yılına damgasını vuran AK Parti, hafta sonu çok önemli bir kongre gerçekleştirecek. 30 Eylül Pazar günü Ankara Arena’da gerçekleşecek olan 4. Büyük Genel Kurul toplantısına Türkiye’nin her yerinden gelen partililer ve delegelerin dışında, yurt dışından da çok sayıda üst düzey konuk katılacak. Tire’den giderek kongrede oy kullanacak tek kişi olan İlçe Başkanı Mehmet Çeltikcoğlu, önceki akşamdan, ilçeyle ilgili hizmet konularını konuşmak adına Ankara’ya gitti. Büyük kongreye Tireli partililerden oluşan yaklaşık 30 kişilik bir gurubun da gitmesi bekleniyor.

AK Parti’yi 2023 hedefine götürecek olan parti kadrolarının belirleneceği, partiyi önümüzdeki yerel seçimler, cumhurbaşkanlığı seçimi ve genel seçimlerde taşıyacak yöneticilerin isimlerinin saptanacağı kongreye Başbakan Erdoğan’ın da büyük önem verdiği ve bunun için ABD gezisini iptal ettiği bilinmekte.

Kongreyi değerlendiren AK Parti Tire İlçe Başkanı Mehmet Çeltikcoğlu, büyük kongre delegesi olarak oy kullanacağı ve MKYK üyelerinin seçiminde Tire adına karar verecek kişi olarak, partide İzmir grubunun en güçlü şekilde temsil edilmesi için mücadele edeceğini belirtti.

 

“KONGREDE, TÜRKİYE’Yİ 2023 HEDEFİNE TAŞIYACAK KADROLAR SEÇİLECEK”

Çeltikcoğlu değerlendirmelerinde, “50 kişiden oluşan MKYK (Merkez Karar Yürütme Kurulu) üyeleri ve tek aday olan Başbakan Erdoğan’ın yeniden Genel Başkan seçilmesinin yer alacağı kongrede, çok önemli bir değişikli hayata geçecek. Partimizin tüzüğünde yer alan 3 dönem bakanlık, milletvekilliği, il başkanlığı veya ilçe başkanlığı yapamayacağı yönündeki karar en etkili şekilde hayat bulacak ve partiyi 2023 hedefine taşıyacak yeni isimler, yeni kadrolar MKYK listesi içerisinde yer alacak. Bu çok önemli bir kuraldır. Değiştirileceği veya yumuşatılacağı yönündeki birçok kanata rağmen başbakanımız, bundan vaz geçmemiştir. Bunun sebebi de; başbakanımızın partiyi kişilere ve belli isimlere dayalı bir yapıya sahip bir parti olmaktan çıkarmak istemesi, kurumsal bir kimliğe sahip teşkilat haline getirmek istemesi ve parti içerisindeki dinamizm ve yenilikçi zihniyetin devam etmesini sağlamak istemisidir. Partide şuan için MKYK’da 1, MYK ‘da ise 1 İzmir’den üye vardır. Amacımız, Türkiye’nin 3. Büyük kenti olarak İzmirli parti teşkilatlarını parti genel yönetiminde hak ettiği yere taşımaktır. Bu kongrede bunun mücadelesini vereceğiz. İzmir’de son olarak, genel merkezimiz tarafından yaptırılan anket sonuçlar göstermiştir ki AK Parti oy oranının % 40’lara yükseltmiştir. Burada sadece parti algısı ile alınan bu oy oranı, iyi adaylarla girilen seçim yarışında daha da yükselecektir. İzmir’de de iktidarı getirecektir.” şeklinde konuştu.

 

ÇELTİKCOĞLU ELİNDE HİZMET DOSYALARI İLE ANKARA’YA GİDİYOR

Pazar günü yapılacak olan kongre öncesinde Cuma ve Cumartesi günleri Ankara’da bakanlarla ve milletvekilleri ile ikili görüşmelerde bulunmayı hedefleyen ve bu yönde randevular alan Çeltikcoğlu, Ankara ziyaretinin tek sebebinin kongreye katılmak ve oy kullanmak olmadığını, ilçeye gelmesini istedikleri hizmetlerle ilgili dosyaların sunumunun da yapılacağını ifade etti. Çeltikcoğlu, İç İşleri Bakanı İdris Naim Şahin ile yeni yapılmaya başlanan emniyet müdürlüğü hizmet binasının ödeneğinin hızlı bir şekilde gönderilmesi ve ayrıca yapılması planlanan yeni hükümet binasıyla ilgili proje ve ihale çalışmalarının bir an önce başlatılması konularını görüşecek. Çeltikcoğlu ayrıca Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcıoğlu ile TOSBİ’ye (Tire Organize Sanayi Bölgesi) bir gümrükleme sahasının açılması yönünde bir bilgi dosyası sunacak ve talepleri dile getirecek. Çeltikcoğlu ayrıca zamanın uygun olması halinde Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’la da görüşerek, Tirelilerin yıllardır özlemini çektiği duble yol isteğini bir kez daha kendisine iletecek.

Editör: Haber Merkezi