Değerli okurlar ve kamuoyu hemen hemen geçen Eğitim-Öğretim yılı sonundan bu yana 4×3 Eğitim Sistemine geçişte yaşanacak ve yaşanmakta olan sorunlar hakkında sizlerle bir sürü soru, sorun ve düşüncelerimizi zaman zaman paylaştık, çoğu zaman da çözüm önerimizi sunduk. Her ne kadar getirdiğimiz çözüm önerileri idarecilerce dikkate alınmamış olsa da nihayetinde bizler sorunlara çözüm önerimizle yaklaştık. Şimdi bu köşeden müsaadelerinizle Milli Eğitimimizin İlçemizdeki en yetkili kişisine birkaç soru sormak istiyorum. Lütfedip cevaplarlarsa mutlu olacağımızı da bilmelerini arzu ediyorum.

 

-          Sayın Mehmet Ali Ölçer Bey sizler ve bizler yetişkin birer birey olarak her gün mesainin başlamasından 4 saat sonra öğle yemeğine giderek yemeklerimizi afiyetle yiyoruz. Ancak bilmem farkında mısınız ki 5. sınıf öğrencisi 11 yaşandaki gelişme çağında bulunan çocuklarımız seçmeli ders bahanesiyle 7,5 saat yani bizlere göre nerdeyse iki yemek vaktine denk düşen bir süre aç kalmaktadır. Bu konuda bir çözüm öneriniz ya da söyleyebileceğiniz bir şey var mı? Ya da bu konuda herhangi bir girişiminiz mevcut mu? Yoksa 11 yaşındaki çocuklarımızı açlıkla terbiye mi etmeyi düşünüyorsunuz? Eğer böyle bir düşünceniz var ise size bir duam olacak “Allah kimseyi, sizi bile açlıkla terbiye etmesin.” Biliniz ki geleceğimizi sağlıklı nesillerin eline teslim etmediğimiz müddetçe millet olarak yok oluruz.

-          Sayın Müdür Bey bilindiği üzere bu yıl 5.Sınıflara şube rehber öğretmen vermeyerek 11 yaşındaki çocuklarımızı okul içerisinde adeta başıboş bıraktınız. Şimdi soruyorum size bu çocukların sosyal ve kültürel etkinliklere katılımını kim planlayacak, sınıflarının oturma düzenlerini, okul içi davranış şekillerini kim bir düzene koyacak. Asıl önemlisi bu çocuklara davranış notlarını kim, hangi kritere göre verecek.

 

        Sayın müdürüm bu sorulara lütfen makul ve mantıklı cevaplar veriniz. Mevzuat deyip başınızdan atmaya kalkışacaksanız eğer peşinen size söyleyeyim ki sizin mevzuat dışı uygulamalarınız da var. Örneğin 80.Yıl Cumhuriyet İlköğretim Okuluna Müdür görevlendirmesi yaparken mevzuat dışı davrandığınız sabitken bunun dışında daha sayabileceğim bir sürü mevzuat dışı uygulamalara attığınız imzalar var. Örneğin Kurşak köyü’nün Eskioba köyüne taşınabileceği hangi mevzuatta mevcut? Değil mi? Yani kısacası sayın müdürüm mevzuat bahanesinden vazgeçerek sizden bir cevap beklemekteyiz.

        Ayrıca Sayın Müdürüm bu konuyu diğer konular gibi kişiselleştirmenize gerek yok. Çünkü nihayetinde bir gün bu soruları birisi size yöneltecek. Bunun benim olmam sizin menfaatinizedir. Çünkü bizler aynı camianın insanlarıyız, en azından sorularımızı bir birimizi kırmadan, hakaret etmeden, nezaket kuralları içerisinde soruyoruz.

 

        Hoşça kalın, sağlıcakla kalın.