nurettin-gonen      Bugün sizlere cumartesi akşamı yapılan çok güzel bir etkinlikten bahsetmek istiyorum…

       Kitap Dostluğu Kulübü kurucu başkanı Dilek Özcan ve gönüllü Tire 
temsilcileri Nazan Erdoğan - Songül Begetir’in girişimleri ve Tire Belediyesinin destekleriyle güzel bir sosyal sorumluluk projesi gerçekleştirildi. ‘Tiyatro izlemek istiyorsan kitabınla gel.’(Tiyatro bileti bir kitap idi) Sloganıyla yapılan etkinliğe katılım iyiydi.(Çok daha fazla olabilirdi.)

         Hocam Müjdat Gezen ve Kandemir Konduk’un yazdığı ve V. Mehmet Konuk’un yönettiği, Gaziemir Belediyesi Yetişkinler Tiyatrosu’nun oynadığı’Artiz Mektebi’ isimli komediyi ilgi ile izledik.(Benim de sahnelediğim bir oyundur.) Oyuncuların yer yer doğaçlamalarla gündemdeki konuları gönderme yaptıkları oyunu ben beğendim. Tabii ki profesyonel gözle baktığımda bazı aksaklıklar vardı ama geneline bakıldığında oyun çok iyi sahnelendi. Gaziemir Belediyesi Yetişkinler Tiyatro Topluluğunu tebrik ediyorum…

         Yapılan bu etkinlik acılara bir damla su verebilme çabası… (Dostum Ulaş çok kurardı bu cümleyi.) Kütüphanesi olmayan yerlere kütüphaneler kurmak veya kitap okumayı sevdiği halde bu kitaplara ulaşamayan edebiyat sevdalılarına bir hediye vermekti amaç… Amaç, bir başka çeşit acıya su verebilmekti. Bunu da başardılar. Başarmaya da devam edeceklerdir… Emeği geçen herkesi tekrar kutluyorum…

       Sevgiyle, hep…

 

                                                     GÜNÜN GERÇEĞİ

Her zaman doğruyu söyle. Ne dediğini hatırlamak zorunda kalmazsın…

                                         GÜNÜN SÖZÜ

                      Tutkunun bittiği yerde mutluluk başlar…

                                                          (Macar Atasözü)

                                         GÜNÜN İNSANI

    ‘Bazı insanlar o kadar fakirdir ki; sahip oldukları tek şey paradır…’ Diyen arkadaşı günün insanı ilan ediyorum…

                                       GÜNÜN KOMİĞİ

     ‘Bilim adamları dünyanın elektron, nötron ve protonlardan oluştuğunu söylüyorlar ama moronları söylemeyi unutuyorlar…’ Diyen arkadaşı günün komiği ilan ediyorum…

                                     GÜNÜN SORUSU

                              Aşk tutkudan mı doğar?

                                         GÜNÜN DİZESİ

                             Elinin arkasında güneş duruyordu

                              Aylardan kasımdı üşüyorduk

                              Ağacın biri bulvarda ölüyordu

                              Şehrin camları kaygısız gülüyordu

                              Her köşe başında öpüşüyorduk

                                                            (Attila İlhan)

 

        - Otobüs yolculuğu operaya gitmek gibidir. Yerinden kalkmaz ve gurultu etmezsen, horlamadığın surece uyumana kimse bir şey demez. Hatta tuvalete gitmen için ara bile verilir.

        - Burnunu karıştırmak, sevişmek gibidir. Yaparken izlenmekten çok utanırsın, gözlerden uzak yerlerde kimseye görünmeden yapmaya çalışırsın. Ama bir yandan da onu yapmaktan çok zevk alırsın.

         - Gazeteciler, futbolcular gibidir. En çok parayı verene anında giderler. Her gittikleri yerde de renk aşkından ve paranın ne kadar önemsiz olduğundan bahsedip dururlar.

     - Aşk sekerli sakız gibidir. Önceleri çok tatlıdır. Sonra tadı gider, yavanlaşır ve yormaya baslar. En sonunda bir kenara atılır. Bu sefer de insanın canı
yeni bir tane ister. Bulamayınca kenarda sertleşen eskisine bile razı olunur.

      - Nazizim Elvis Presley'in donu gibidir. Kullanıldığı zamanlarda bile sahibinden başka kimsenin isine yaramazken yıllar sonra hala peşinden koşan insanlar bulunur.

       -Kiralık katillik yapmak, karpuz satmak gibidir. İkisinde de kan çıkmazsa para alamazsınız.

       -Evlilik dekoder(çözücü) gibidir. Evlenip de ona sahip olmak başlangıçta harika gibi gözükse de bir sure sonra o kadar masrafa değmediği düşünülmeye baslar.

        - Demokrasi Van canavarı gibidir. Aslında yoktur, ama var olduğunu söyleyen bir suru insan çıkar. O kadar ki, olmadığından emin olanlar bile bazen şüpheye düşerler.

         Sevgiyle, hep…

Editör: Haber Merkezi