Geçtiğimiz haftalarda Tire’ye gelen ve İbni Melek Mahallesinde Tireliler’e hizmet veren Erkoç Lunapark içerisinde yer alan 7D sinema sistemi Tireliler’in büyük ilgisini çekiyor.

Ahmet ŞENKİ / Yerel Güç Gazetesi

7’den 70’e her yaştan kişiye hitap eden 7D sinema Sistemini Tire’de Barış Savaş işletiyor.

7D sinemanın ne olduğu ve nasıl bir sistem olduğu konusunda bilgiler veren işletmeci Barış Savaş; “oturduğunuz koltuklar ve platform, filmdeki etkiye göre hareket ediyor ve sarsılıyor. Filmde geçen sahnelerde ne ile karşılaşıyorsanız onu hissediyorsunuz. Filmdeki sahneye göre yüzünüze veya vücudunuza rüzgâr esiyor ya da yağmur yağıyorsa üzerinize su sıçrıyor. Bunlar tamamen filmin içeriğine göre gerçekleşiyor. 7D sinema sistemi size filmdeki olayları size tam olarak görüntü ve hislerle yaşatmayı hedefliyor.  Bire bir gerçekçilik sunuyor. Heyecan ve adrenalin yaşıyorsunuz” dedi.

Savaş 7D sinema sistemi hakkında ayrıca şunları da kaydetti; “Örneğin film karakterinin kullandığı otomobil bozuk bir yola girdiğinde, izleyicilerin koltukları da sallanmaya başlıyor. Yani izleyiciler de aynı şekilde aracın sarsıntısını hissediyor. Filmdeki rüzgâr veya fırtına sahnelerini izleyen seyirci yine aynı şekilde özel efektlerle bu etkiyi hissediyor. Filme 7′nci boyut katan unsur ise yılan ve böcek efektleri. Mesela film karakterinin bir orman içinde yılan ve böceklerin arasında yürüdüğünü izleyen seyirciler, ayaklarının altından yılan geçmiş, boyun ve kulaklarında böcek varmış hissine kapılıyorlar. Ayrıca su efekti ile sinema sahnesindeki yağmur izleyicileri de ıslatıyor. Koku efektiyle de çiçek ve benzeri objelerin kokularını hissedilebiliyorlar” dedi.

Tireliler için kaçırılmayacak bir deneyim ve fırsat olan 7D sinema sistemi Kurban Bayramı sonrasına kadar Tire’de.

Editör: Haber Merkezi