İlçemizin tek ulusal ve uluslararası zeytinyağı markası olan Avilo Zeytinyağı sahibi Oktav Tarım Ürünleri Ltd. Şti., Gıda Bakanlığı Ulusal Zeytin-Zeytinyağı Konseyi ( UZK ) tarafından Uluslararası Zeytinyağı Konseyi ( IOC ) onaylı sızma zeytinyağı kalite yarışmasında Avilo Soğuk Sıkım Natürel Sızma Zeytinyağı ile 3. olarak Bronz madalya kazandı. Türkiye’nin 4 özel sektör uluslararası zeytinyağı kalite kontrol laboratuvarından bir tanesine sahip olan Oktav Tarım ürünleri yetkilisi Bahattin OKTAV konu hakkında şunlar söyledi;


“İlçe üreticilerimizin el emeği göz nuru zeytinyağlarını hem ulusal hem de uluslararası müşterilerimize sunmaya gayret ediyoruz. Bu sene yapılan zeytinyağı kalite yarışmasında bronz madalya alarak ilçemizin zeytinyağlarının ne kadar kaliteli olduğu tekrar tescillenmiş oldu. Bu ödül asıl olarak bu güzel zeytinyağlarını üreten Tire’li zeytinyağı müstahsillerimize ait. “
Zamanında toplanıp hasat edilen ve 27 derecede soğuk sıkım yöntemi ile üretilen zeytinyağlarının kalite açısından çok üst seviyelerde olduğunu belirten Bahattin Oktav, yarışmaya giren zeytinyağının 0,27 asit olduğunu da ekledi.
“Tire’de üretilen zeytinyağları zamanında hasat edilip, hijyenik koşullarda işlenmekte. Bu durumda beraberinde kaliteyi getirmekte. Avilo markamız ile bugün bu kaliteli zeytinyağlarımız e-ticaret platformlarında en üst sırada yer alıyor.  Bilinçli tüketiciler tarafından tercih ediliyoruz. Tüketiciler bu sağlıklı üründe en iyi kaliteyi arıyorlar ve bu sayede ürünlerimize ulaşıyorlar.”
Yıllardır kalite çizgisinden ödün vermeyen ve bu sene 93. Senesini kutlayan Oktav Tarım, Avilo Zeytinyağı markası ile, yöremizin ürünlerini sağlıklı bir şekilde tüketicilere ulaştırmaya devam ediyor.


 

Editör: Haber Merkezi