Apartman altı oto galerilerin taşınmasına yönelik çıkarılan yönetmelik yürürlüğe girdi. Bundan böyle konut ruhsatlı yapıların altında oto galeri açılamayacak. Apartman altındaki mevcut oto galericiler ise 2021 yılının Temmuz Ayı’na kadar ya işyerlerini taşıyacak yada Ticaret Bakanlığı’na taşınacağına dair taahhüt verecek. Yapılan bu düzenlemeyle birlikte Tire’de neredeyse tamamı konut ruhsatlı apartman altına hizmet veren galericiler kooperatif kurma kararı aldı. Tire Galericiler Derneği Başkanı Mehmet İnce öncülüğünde toplanan galericiler ‘SS. Tire Otomobilciler Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi’nin kuruluşunu resmi olarak başlattı. 

TİRE’DE GALERİCİLER BİR ARAYA TOPLANACAK
Resmi olarak Tire’de faaliyet gösteren toplamda 55 oto galeri işletmesi kurulacak olan kooperatifle bir araya getirilecek. Şehir dışında, Bekleme Mevkii, yada Selçuk Yolu üzerinde kurulması planlanan yeni işyerleri için uygun arsa arama çalışmaları sona ermek üzere. Tire’deki tüm galericileri kapsayacak nitelikte arsa bulunur bulunmaz kooperatif üyeleri tarafından satın alınacak. Satın alınan arsada inşaat çalışmaları hızla başlatılacak. İnşaat biter bitmez Kooperatife üye olan tüm galericiler bir araya gelerek Galerciler Sitesi’ni oluşturacak. 

“AMACIMIZ PARÇALANMAMAK”
Kooperatifin kuruluşuyla ilgili HaberTire Gazetesi’ne konuşan Tire Galericiler Derneği Başkanı Mehmet İnce, öncelikli amaçlarının parçalanmamak olduğunu söyledi. İnce, açıklamalarının devamında ise şöyle konuştu;
“Yeni yönetmeliğin yürürlüğe girmesiyle birlikte kooperatif kurma kararı aldık. Tire’de bu işi yapan meslektaşlarımızın tümünün bir yerde ortak bir pazarda olmasını hedefliyoruz. Kendi öz sermayemizle bu işe kalkıştığımız için maddi olarak işyerlerimizi çok daha uygun rakamlara mal edeceğiz. Tire’de oto galericilik işiyle uğraşan meslektaşlarımızdan bu oluşuma tam destek vermelerini, üstlerine düşen sorumlulukları yerine getirmelerini istiyorum. Kooperatifimizin galericilerimiz başta olmak üzere tüm ilçemize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.”

Editör: Haber Merkezi