Tire Süt Kooperatifi, üreticiden tüketiciye sloganıyla hayata geçirdiği ikinci marketini Faik Tokluoğlu Bulvarı’nda açtı. Başkan Eskiyörük, “İzmir’den başlayarak Türkiye genelinde zincir marketler kuracağız” dedi. Marketin açılış kurdelesini “Hayırlı olsun” dilekleriyle, Kaymakam Hasan Tanrıseven, Belediye Başkanı Atakan Duran, Ziraat Odası Başkanı Halil İbişoğlu ve Süt Kooperatifi Başkanı Mahmut Eskiyörük birlikte kesti. Üretici ve tüketici odaklı yeni projeleri hızla gerçekleştireceklerini belirten Eskiyörük, “Bir kentin ekonomisi ne kadar güçlü olursa, o kent o kadar güzelleşir ve insanları mutlu şekilde yaşar. Tire’de, kendi markamızı yaratarak bu markayı dünyaya pazarlayacağız” diye konuştu.

YENİ BAŞKAN ATAKAN DURAN DA AÇILIŞA KATILDI

Tire Süt Kooperatifi market açılışına tüm gözler, Tire’nin çiçeği burnunda Belediye Başkanı Atakan Duran’da idi. Konuşma için kürsüye gelen Başkan Duran, “Şehrimizi bir marka haline dönüştüren Tire Süt Kooperraifimizin açılışına bizi davet ettikleri için teşekkür ediyoruz. Bu güzel hizmetlerinin artarak devam etmesini diliyoruz. İlçemizi tanıtımı ve markalaşması noktasında hep birlikte çok güzel projeler ortaya koyacağımızı biliyoruz. Hayırlı uğurlu olsun.” Dedi.

ORTAKLARA ÖDEME KOLAYLIĞI

Marketin asıl sahibinin, Tire Süt Kooperatifi’nin iki bini aşkın üyesi olduğunun altını çizen Eskiyörük, “Yoğun talep geldiği için ikinci marketimizi ilçemizin merkezinde açmaya karar verdik. Ortaklarımız, her türlü temel market ihtiyaçlarını ücret ödemeden bir daha ki ayın ürün bedelinden ödemek üzere alışveriş yapabilecek. ‘Cebimde param var mı yok mu?’ diye düşünmeyecek. Marketimizde diğer kooperatiflerin ürünleri de raflarda yerini alacak. Üretici ve tüketiciyi uygun fiyatlarla aracısız olarak buluşturacağız” ifadelerini kullandı.

TANRISEVEN: “TİRE SÜT KOOPERATİFİ ÖRNEK BİR KIRSAL KALKINMA MODELİDİR”

Tire, sütün başkenti olma yolunda hızla ilerliyor. Burada gerek özel sektör yatırımları gerekse Tire Süt Kooperatifi’nin başarılarının büyük payı var. Tire Süt Kooperatifi gerçekten Türkiye çapında marka olmuş durumda. Bizler de hem ürünlerimizin, hem markalarımızın tanıtımını yapıp hem de onları daha iyi yerlere getirme gayreti içindeyiz. Bu çerçevede Tire Süt Kooperatifi’nin değerli başkanına ve üyelerine teşekkür ediyorum. Tire Süt Kooperatifi örnek bir kırsal kalkınma modelidir.” Dedi.

Editör: Haber Merkezi