Ercan ÇELİK

Tire’nin en köklü ve büyük fabrikalarından biri olan Mondi Tire Kutsan’ın,  26 Nisan 2019 tarihinde Kamu Aydınlatma Platformu (KAP)’na yaptığı açıklamada, “İç piyasa koşullarındaki olumsuz gelişmeler ve bu koşullar altında, KM-2 nolu kağıt makinasının mevcut teknolojisini yenilemek için yatırım yapmanın, yüksek maliyeti nedeniyle ekonomik olarak elverişli olmaması nedeniyle bu makinada üretim daimi olarak durdurulmuştur.” denildi.

3 MİLYON 600 BİN TAZMİNAT ÖDEYECEK

Geçtiğimiz gün aralarında 25 yıldır aynı fabrikada çalışan işçilerin de bulunduğu 60 kişinin iş akitleri sonlandırıldı. Mondi Tire Kutsan, 60 işçiye toplamda yaklaşık olarak 3 milyon 400 bin lira kıdem ve ihbar tazminatı ödemesi bekleniyor.

ÜRETİM DEVAM EDİYOR

Mondi Tire Kutsan’dan KAP’a yapılan açıklamada, “Tire kağıt fabrikasındaki diğer (daha büyük olan) kağıt makinası (no. KM-1), kağıt üretimine ve müşteri taleplerini karşılamaya devam edecektir. Kağıt talebinin azalmasına yol açan mevcut iç piyasa koşulları ve Şirket yönetimi tarafından alınan tedbirler, durumun müşterilere etkisini asgariye indirecektir. Şirketin gerek Tire kutu fabrikasındaki gerekse tüm diğer fabrikalarındaki oluklu mukavva kutu faaliyeti bu durumdan etkilenmeyecektir.” Denildi.

Editör: Haber Merkezi