Bankanın, AXA Sigorta, İzmir Köy-Koop, İzmir Veteriner Hekimleri Odası ve Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi iş birliğiyle hayata geçirdiği Mobil Tır ile bir ay boyunca İzmir’in köylerine ziyaretler gerçekleştirildi. Konularında uzman isimler bu kapsamda üreticilere, sağlık, finans ve yetiştiricilik eğitimleri verdi. Söz konusu eğitimlerin yanı sıra, kültür ve sanatı toplumun geniş kesimleriyle buluşturma misyonu doğrultusunda  ‘Koop-tuk Geliyoruz’ etkinlikleri adı altında film gösterimi ve çocuklara boyama gibi faaliyetler gerçekleştirildi.

Dünyanın en büyük tarım ekonomilerinden biri konumunda bulunan ülkemizde bu alanın stratejik önemine büyük önem atfeden DenizBank, üreticiyi bilgilendirme ve gelişimlerine yönelik sunduğu hizmetlerle de Türk tarımına katkı sağlamaya devam ediyor. Bu paralelde İstanbul ve Tekirdağ’da yolcuğuna başlayan ‘Mobil Tır’ın son durağı İzmir oldu.

AXA Sigorta, İzmir Köy-Koop, İzmir Veteriner Hekimleri Odası ve Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi iş birliğinde 20 Mayıs 2019 tarihinde İzmir’de başlayan ve bir ay süren yolculuk kapsamında, Buca, Bergama, Kınık, Foça, Kemalpaşa, Bayındır, Tire, Ödemiş, Kiraz ilçelerinde yer alan köylerdeki çiftçilere sağlık bilgilendirmesi hizmeti, yetiştiricilik ve finans eğitimleri verildi.

Buluşmalarda ‘Koop-tuk Geliyoruz’ başlığıyla düzenlenen etkinlikler çerçevesinde yöre halkıyla bir araya gelinirken, çocuklarla boyama etkinlikleri gerçekleştirildi.

AXA Sigorta doktorları İzmir’in 13 köyünde buluştuğu toplamda 700 çiftçi ve ailelerini,  tarım sektöründeki riskler, solunum sistemi hastalıkları, kas-iskelet sistemi hastalıkları, dermatolojik hasar, korunma ve tedavi yöntemleri ile ilgili bilgilendirme fırsatı buldu.

“ÇİFTÇİLERİMİZİ AİLEMİZDEN GÖRÜYORUZ”

DenizBank Tire Şube Müdürü Okşan Parlak konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede şöyle konuştu: “Tarıma gönül verdiğimiz ilk günden bu yana üreticilerimizle aramızdaki ilişkiyi bankacı müşteri ilişkisinden öteye taşımayı hedefledik. Onları emeğini toprağa eken, ekmeğini topraktan çıkarıp bizimle paylaşan aile fertlerimiz olarak görüyoruz. Hayata geçirdiğimizi iş birlikleri ile de çiftçilerimiz ve aileleri ile bir araya gelmekten, gelişimlerine katkı sağlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bu çerçevede başlattığımız Mobil Tır projesinin ikinci ayağına İzmir’de devam ediyoruz. Yolculuğumuz sırasında çiftçimizin yaşadığı pek çok sorunu yerinde dinleme, onlarla dertleşme fırsatı elde ettik. ‘Çiftçimizin Yüzü Gülsün Diye’ başladığımız yolculuğumuzu, Türkiye’nin farklı bölgelerinde de devam niteliğinde sürdürmeyi hedefliyoruz”

Editör: Haber Merkezi