Tamamı sermaye artırımı yoluyla gerçekleştireceği halka arzına yönelik olarak Sermaye Piyasası Kurulu’ndan onay alan Dinamik Isı, Gedik Yatırım aracılığıyla halka arz ediliyor. Halka arzın büyüklüğü 30.624.000 TL olacak. Dinamik Isı payları, 3,52 TL sabit fiyatla satışa sunulacak olup, söz konusu paylar Borsa’da satış yöntemi ile halka arz olacak. Dinamik Isı’nın 27-28 Ağustos 2020 tarihlerindeki talep toplamanın ardından şirket, yüzde 35,22’lik halka açıklığa ulaşmayı planlıyor.

Alanındaki 29 yıllık tecrübesi ile yalıtım, ambalaj ve plastik sanayi başta olmak üzere 22 farklı sektöre Polietilen ve Polistiren bazlı köpük ürün çözümleri tasarlayıp, geliştirerek üretimini gerçekleştiren Dinamik Isı, Gedik Yatırım aracılığıyla halka arz ediliyor. Dinamik Isı, tamamı sermaye artırımı yoluyla gerçekleştireceği halka arzına yönelik olarak Sermaye Piyasası Kurulu (SPK)’ndan onay aldı.

Pay başına 3,52 TL sabit fiyat ile 8.700.000 TL’lik nominal değerli paylarını Borsa’da satış yöntemi ile 27-28 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilecek olan talep toplama sonrası halka arz edecek olan Dinamik Isı, yüzde 35,22’lik halka açıklığa ulaşmayı planlıyor. Borsa’da birincil piyasa seans saatleri 10:30 – 13:00 olup, halka arz için emirlerin saat 13:00’e kadar iletilmesi gerekiyor. Payların Borsa’da işlem görmeye başlamasından itibaren 30 gün süre ile fiyat istikrarı işlemlerinin yapılması planlanıyor.

1991 yılında İzmir’de kurulan Dinamik Isı, yalıtım, ambalaj ve plastik sanayi başta olmak üzere 22 farklı sektöre Polietilen ve Polistiren bazlı köpük ürün çözümleri tasarlayıp, geliştirip ve üretiyor. İzmir Tire’de yer alan 35 bin metrekarelik tesislerinde ürettiği ürünlerin, inşaat ve tesisat yalıtımı, ambalaj, iklimlendirme, otomotiv, mobilya, ayakkabı ve çanta, spor, sağlık ve eğlence gibi çeşitli sektörlere yurtiçi ve yurtdışında satışını gerçekleştiriyor.

Dinamik Isı, halka arzdan elde edeceği kaynak ile yeni yatırım ve kapasite artışı sağlamayı, Ar-Ge kabiliyetinin geliştirilmesi amacıyla Ar-Ge ve laboratuvar yatırımını gerçekleştirmeyi ve satış-dağıtım ve ihracat faaliyetlerinin artırılmasını hedefliyor.

2016-2019 yılları arasında yaklaşık yüzde 23 yıllık bileşik büyüme oranı yakalayarak 61,4 Milyon TL ciroya ulaşan Dinamik Isı, 2020 yılı ilk altı ayında 24,2 Milyon TL ciro elde etti. Yeni ve katma değerli ürünleri sayesinde kârlılığını arttırmayı başaran Dinamik Isı, 2017’de 6,1 Milyon TL olan FAVÖK’ünü yüzde 64 artırarak 2019 yılında 10,1 Milyon TL seviyesine getirdi. 30 Haziran 2020 itibarıyla net finansal borcu bulunmayan ve 5,5 Milyon TL net nakit pozisyonunda olan Dinamik Isı’nın 17,5 Milyon TL birikmiş kârı bulunuyor.

DİNAMİK ISI HAKKINDA

Dinamik Isı, şirketin ana hissedarı olan Metin Akdaş tarafından, 1991 yılında, İzmir’de kuruldu. 1993 yılından itibaren yalıtım ve havalandırma ürün satışına yönelen şirket, özellikle İzmir ve Denizli’de kurduğu Yalıtım Danışma Merkezleri ile tüketiciye ücretsiz danışmanlık hizmeti de vererek doğru ürün ve uygulamaları ön plana çıkardı. Farklı sektörlerin ihtiyacına yönelik bilgi birikimini genişleterek 2003 yılı itibarıyla üretime geçme kararı aldı. Gerçekleştirdiği yatırımlarla 2004 yılında CLİMAFLEX Polietilen yalıtım malzemeleri üretimine başlayan marka, ilerleyen yıllarda sanayici kimliğini geliştirerek büyümeye devam etti. Aynı yıl halen şirketin diğer ortağı olan Göksel Gürpınar,  Dinamik Isı ailesine ortak olarak katıldı. 2006, 2007, 2008 ve 2009 yıllarında yatırımlarını devam ettiren Dinamik Isı, sektörün ihtiyaçlarını dikkate alarak ürün gamını geliştirmeye devam etti.  DYNAFLEX RUBBER, DYNAJACKET, DYNAFLEX ALCLAD gibi farklı sektörlerin ihtiyaçları olan ürünleri pazara sundu.

Yatırımlarını hız kesmeden devam ettiren Dinamik Isı 2011 yılında Polietilen, Polistren ve Converting tesislerinden sonra yapıda kullanılan XPS ekstrüde polistren üretim hattını devreye aldı. 2016 yılında gerçekleştirmiş olduğu PE üretim hattı yatırımı ile mobilya, koltuk, kanepe imalatlarında yoğun olarak kullanılan yüksek yoğunluklu döşeme profillerinin Dyna Profil Edge markası altında üretimine başladı. Yıllar içerisinde gerçekleştirmiş olduğu yatırımlar ile yalıtım sektörünün yanı sıra mobilya, spor malzemeleri, çanta ve otomotiv sektörü gibi birçok sektöre hitap eden çapraz bağlı Polietilen köpük yatırımını yaparak ürün gamını genişletti. 

Üretim kapasitesini söz konusu yatırımlar ile büyüyen ve üretim alanını 35 bin metrekareye çıkaran, Ege Bölgesi Sanayi Odası’nın 2020 yılı verilerine göre yılda 9.741 tonluk üretim hacmine ulaşan firma, bugün 22 farklı sektöre yönelik olarak Polietilen ve Polistiren bazlı köpük ürün çözümleri tasarlıyor, geliştiriyor ve üretiyor. Geliştirdiği ürünleri Avrupa başta olmak üzere Kuzey Afrika ve Orta Doğu pazarlarına ihraç eden Dinamik Isı, bu kapsamda 21 ülkeye ihracat gerçekleştiriyor.

Şirket’in ana hissedarı Metin Akdaş, faaliyet göstermekte oldukları sektörleri yakından takip etmekte olup; makine mühendisi olması sebebi ile başta Meslek Odaları, TOBB, Ticaret ve Sanayi Odalarında aktif olarak görev almıştır. Halen Ege Bölgesi Sanayii Odası Yönetim Kurulu Üyesi, TOBB iklimlendirme Meclisi Başkan Vekili ve Tire Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyet Başkanı olarak görev yapmaktadır. Bilgi paylaşımı ve sosyal sorumluluk projelerine büyük önem veren Metin Akdaş, birçok kongreye katılmış, bildiriler sunmuş, seminerler vermiş, konferanslarda bulunmuş ve mesleki konular ile girişimcilik konularında 50’yi aşkın makalesi dergilerde yayınlanmıştır.

Şirketin diğer hissedarı olan Göksel Gürpınar ise ODTÜ İnşaat Mühendisliği bölümünden mezun olduktan sonra iş hayatına doğrudan yalıtım alanında başladı. Satış ve pazarlama alanındaki 6 yıllık sektör tecrübesinin ardından 2004 yılında şirket ortaklığına katıldı.

Editör: Haber Merkezi