Serkan ÇİÇEK

Bu yıl korona virüs tedbirleri nedeniyle kısıtlama getirilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nın çeşitli etkinliklerle coşkulu bir şekilde kutlanılmasını sağlayan Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran, Tire Belediyesi ekiplerine 30 Ağustos Zafer Bayramı için de çeşitli etkinlikler düzenlettirdi.

KORONAVİRÜS 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI ÇOSKUSUNA DA ENGEL OLAMADI

Korona virüs tedbirleri nedeniyle sabah resmi çelenk sunumu ile başlayan ve şehitlik ziyareti ile sona eren resmi program sonrası Tire Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü çalışanları Başkan Duran'ın talimatları ile bir dizi etkinlik gerçekleştirdi.

Tire 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama tarihinde ilk defa yapılan top atışının ardından Belediye İlan Bürosundan kahramanlık türküleri ve marşlar çalındı. Saat 17.00'de Derekahve'de kahramanlık türkülerinin söylendiği konser ve zeybek gösterileri Tire Belediyesi resmi sosyal medya hesabı üzerinden paylaşıldı.

TİRE'DE İLK "ARAÇLI FENER ALAYI"

Tire Belediyesi, sosyal mesafe kuralı nedeniyle yapılamayacak olan fener alayı için de pratik çözüm üreterek "Araçlı Fener Alayı" gerçekleştirdi.

Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran'ın katılımıyla gerçekleşen fener alayı saat 21.00' de belediye ilan bürosundan çalınan İstiklal Marşımızın vatandaşlarımız tarafından hep bir ağızdan söylenmesi sonrası başladı.

Tirelilerin araçları ile katıldığı konvoy Kesikbaş Mevkiinden başlayarak Tire Belediyesi Spor Kompleksi önünde son buldu. Evlerinde kalan Tireliler ise balkon ve camlardan Türk Bayrakları sallayarak "Araçlı Fener Alayına" eşlik etti. Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran Fener Alayı bitiminde Cumhuriyet Meydanı'nda konvoya katılan her bir aracı tek tek alkışlayarak uğurladı.

BAŞKAN DURAN'DAN TEŞEKKÜR

30 Ağustos Zafer Bayramı için hazırlanan etkinliklere katılım sağlayan herkese teşekkür eden Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran , "Bizlere eşlik eden, özellikle Tire Zafer Bayramı kutlama tarihinde ilk defa gerçekleştirilen Araçlı Fener Alayına araçları ile katılan, ilçemizin güzel sokak ve caddelerinde ellerinde Türk Bayraklarımızla bizleri karşılayan kıymetli hemşerilerimize canı gönülden teşekkür eder, saygılarımı sunarım"dedi.

Editör: Haber Merkezi