Tire Devlet Hastanesi teras katındaki kafeteryada düzenlenen Hemşireler Günü kutlamasına Başhekim Opr. Dr. Fatih Hayali, Tire Devlet Hastanesi Sağlık Hizmetleri Müdürü Fatoş Yürürdurmaz ve hastanedeki bazı doktorlar ile hemşireler katıldı.
 

“GÜÇ ŞARTLARDA ÇALIŞACAKSINIZ, ÖZVERİLİ VE HOŞGÖRÜLÜ OLACAKSINIZ”
Programda konuşan Başhekim Opr. Dr. Fatih Hayali, “Öncelikle hemşirelik gününüzü kutluyorum.  Sağlık insanların, bebek, genç ya da ihtiyar kişilerin en temel ihtiyacıdır. Bizler de insanlara sağlık hizmeti sunuyoruz. Bu sağlık hizmetinin en büyük yükünü hemşirelerimiz çekiyor. Hemşirelik kolay değil. Güç şartlarda çalışacaksınız, özverili ve hoşgörülü olacaksınız, sabırlı olacaksınız ki bu görevi layıkıyla yapabilesiniz. Hemşireler din, dil, ırk ayrımı gözetmeden topluma gece gündüz hizmet veriyorlar hakkınız ödenmez” dedi.
Tire Devlet Hastanesi Sağlık Hizmetleri Müdürü Fatoş Yürürdurmaz da ulusal ve uluslararası başarılara imza atan bir hastanede hemşire arkadaşları ile çalışmaktan gurur duyduğunu ifade ederek, mesleğin zorluklarına değindiği konuşmasında hastanedeki hemşirelerin hemşirelik ve ebelik haftasını kutladı.
 

KUTSAL BİR MESLEĞİ YAPIYORLAR
Tire Devlet Hastanesi Diyaliz Bölümünde çalışan ve 19 yıldır hemşirelik yapan Halide Işık, “Mesleğimi çok seviyorum. Bizi en çok zorlayan nöbetler oluyor. Biz kadınlar özellikle çocuğumuzu, bir parçamızı evde bırakıyoruz. Ama kutsal bir görevi yerine getirmenin mutluluğu da var” dedi.
Tire Devlet Hastanesi’nde 11 yıldır Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesi’nde hemşire olarak görev yapan Gülsen Aydın, “21 yıllık hemşireyim. İşimizin tabi ki zorlukları var. Özellikle çocuklarımız küçükken daha zordu. 2 çocuğum var. Sağ olsun eşim bana çok yardımcı oluyor. Bu mesleği yapmaktan gurur duyuyorum” şeklinde konuştu.
 

“FEDAKARLIK İSTEYEN BİR MESLEK”
Tire Devlet Hastanesi’nde Hemşir olarak çalışan Hakan Ağırçelik, “12 yıllık hemşirim. Zorlukları olan ve çalışma koşulları ağır bir meslek. Biz bayanlara göre biraz daha şanslıyız. Fedakârlık isteyen bir meslek. İşimi çok seviyorum” dedi.
Kısa zaman önce emekliye ayrılan Emekli hemşire Hüsniye Kamalı (55), “37 yıllık hemşireyim. Mesleğe Tire Devlet Hastanesi’nde 1980 yılında başladığımda hastanenin en genç hemşiresi bendim. 18 yaşındaydım. Çok heyecanlıydım. Şimdi en yaşlı hemşire olarak emekliye ayrılıyorum. Gurur duyuyorum” dedi.
 

PLAKET VERİLDİ
Düzenlenen kutlama programında emekliye ayrılan hemşireler; Hüsniye Kamalı, Selma Ertekin, Nurcan Tüfenkçi, Ayşegül Özden, Gülhanım Kızılkale’ye Başhekim Fatih Hayali tarafından teşekkür plaketi verildi. Türk Sanat Müziği sazlarının birbirinden güzel eserleri icra ettiği kutlamada pasta da kesildi.
 

Editör: Haber Merkezi