Tire’de Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törene İlçe Emniyet Müdürü Özgür Dinç, İlçe Jandarma Komutanı Okay Cansu, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda polis katıldı. Törende Atatürk Anıtına çelenk sunulurken İstiklal Marşı okunarak saygı duruşunda bulunuldu. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı ise İlçe Emniyet Müdürü Özgür Dinç Yaptı. Dinç, yaptığı konuşmada şu cümlelere yer verdi;

“Bugün Türk halkının sevgi ve güvenini kazanmış, demokratik hukuk devletinin, Atatürk ilke ve inkılaplarının ve laik cumhuriyetin teminatı olan Türk Polis Teşkilatı’nın 177. kuruluş yıldönümüdür. Bu günü sizlerle birlikte kutlamaktan büyük gurur ve mutluluk duyduğumuzu belirterek hepinize hoş geldiniz diyor en içten saygılarımı arz ediyorum.

Teşkilatımızın 177. kuruluş yıldönümünü ilçemizde de çeşitli etkinliklerle hep birlikte gururla kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu vesileyle başta cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere devletimizin ve milletimizin selameti uğruna hayatını feda eden tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, emekli ve gazilerimiz ile halen görevleri başında olan mensuplarımıza ve ailelerine sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum.”

ŞEHİTLİK ZİYARET EDİLDİ

Cumhuriyet Meydanı’ndan ardından tören,  asri kabristanlıktaki Şehitlik’te devam etti. Şehitlik’te ebediyete intikal eden Aziz Şehitlerimiz için dualar okundu ve ardından Şehit kabirlerine çiçekler bırakıldı.

Şehitlik programının ardından kortej düzenine geçen polis ekipleri, sirenlerle kortej düzenledi. Cadde cadde Tire’yi gezen ekipler polis gününü vatandaşla birlikte kutladı.

Editör: Haber Merkezi