En sık rastlanan öğrenme bozukluklarından biri olan Disleksi hakkında, Türkiye Disleksi Vakfı İzmir Temsilciliği ve Tire Belediyesi işbirliği içerisinde seminer düzenledi.

Tire Belediyesi Kültür Salonunda düzenlenen seminere Tire Kaymakamı Fatih Çobanoğlu, eşi Kıvanç Çobanoğlu, Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran’ın eşi Necibe Duran, Tire Belediye Başkan Yardımcısı Sefa Yıldırım, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ogün Derse, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Duygu Hazırol, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Seminerde Türkiye Disleksi Vakfı İzmir İl Temsilcisi Gülşah Gül, Ödemiş Temsilcisi Uzman Öğretici ve Disleksi Eğitmeni Selma Adagide, Öğretmen Kıvanç Çobanoğlu, öğrenci velisi Nihal Ulaş konuşmacı olarak yer aldı.

Farkındalık seminerinde;  Disleksi nedir? Disleksi belirtileri nelerdir? Disleksi problemi olan çocuğa nasıl yardım edilir? Tedavi yöntemleri nelerdir? Başlıkları altında katılımcılara bilgiler verildi. Erken tanının önemine vurgu yapılan seminerde özellikle ailelerin bu durumu kabul etmesi, çocuktan ve toplumdan saklamaması, ailelerin, sağlık ve eğitim kuruluşların üzerine düşen sorumluluklar, çocukların toplumla kaynaştırılması gibi konular geniş bir şekilde ele alındı. Seminer sonrasında ilçe protokolü tarafından konuşmacılara teşekkür çiçeği takdim edildi.

Editör: Haber Merkezi