Ercan ÇELİK

Cumhuriyetin ilanının 98. Yıldönümü, Tire’de büyük bir coşkuyla kutlandı. Tire Belediyesi tarafından hazırlanan pek çok etkinlikten oluşan kutlama programı, fener alayı yürüyüşü ile son buldu.

Tire İmam Hatip Camii önünde toplanan binlerce kişi Belediye Bandosu eşliğinde yürüyüşe başladı. Etkinliğe katılan Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran, protokol üyeleri ve binlerce vatandaş, İstasyon Caddesi’nde Cumhuriyet Meydanı’na kadar yürüdüler. Yürüyüşe katılanlar arasında Tire Motosiklet Kulübü, Tire Bisiklet Derneği, Atatürkçü Düşünce Derneği, Tire Dağcılar Kulübü ve Tire Arama Kurtarma Derneği’nin üyeleri de yer aldılar. Gençlerin taşıdığı meşaleler ve bayraklar, İstasyon Caddesi’nde renkli görüntüler oluşturdu.

Yürüyüşte yaklaşık 200 metre uzunluğundaki Türk Bayrağı ise vatandaşlar tarafından taşındı. Korteji izleyenler ise evlerinin balkonlarından dakikalarca alkışladılar. Tireliler, fener alayında Cumhuriyet coşkusunu doyasıya yaşadılar.

Fener alayı Kent Müzesi önünde son buldu. Halk Müziğinin güçlü sesleri Ethem Kaya ve Tuğçe İpek konser verdi. Birbirinden güzel kahramanlık türkülerinin söylendiği konserde türkülere vatandaşlar da eşlik etti.

Konser sonrası sanatçılara çiçek takdim eden Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran; “ Tire Belediyesi olarak cumhuriyetimizin 98. Yıl dönümde birbirinden güzel etkinliklere imza attık. Gün boyu süren etkinliklerimiz muhteşem bir final ile son buldu. Cumhuriyet yürüyüşü ve ardından kahramanlık türküleri ile cumhuriyetimizin 98. Yılını gururla kutladık. Gün içerisinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tunç Soyer ile Kireli Köyünde de bir kutlama programı yaptık. Sokak Basketbol Turnuvamız da dereceye giren sporcularımıza ödüllerini takdim ettik. Dolu dolu bir bayram yaşadık.

Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, O’nun kahraman silah arkadaşlarını, kanları ile bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi, gazilerimizi sonsuz şükran ve rahmetle anıyor, tüm Tireli hemşerilerimin “Cumhuriyet Bayramı’nı” bir kez daha en içten dileklerimle kutluyorum.”

Editör: Haber Merkezi