Ercan ÇELİK

Kendisi de Giritli bir aileden gelme olan Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek’in ve Tire Belediyesi’nin ev sahipliğini yaptığı muhteşem organizasyon, bu yıl ilk defa Tire Gölet’te gerçekleştirildi. Önceki yıllarda Tire’ye bağlı Turgutlu Köyü’nde benzeri yapılan festival, alan yetersizliği, lojistik ve güvenlik gibi sebeplerle bu yıl ilk kez Gölet’te yapıldı. Önceki yıllara göre kapsamında oldukça büyütülen festivale, çevre il ve ilçelerden binlerce kişi katıldı.

SALI PAZARI KURULDU

Türkiye’nin en büyük açık pazarı olma ünvanıyla bilinen Tire Salı Pazarı’nın en cezbedici yönü de tarladan toplanıp günlük olarak tezgaha gelen sayısız ot çeşitleri. İşte bu ot çeşitleri festival alanına kurulan pazarda yine köylülerin açtığı stantlarda satıldı ve festivale gelen ziyaretçiler adeta Salı pazarında gezer gibi stantlar arasında gezip, alışverişlerini yaptılar. Tezgahlardaki ot çeşitliliği görenleri hayrete düşürdü.

ORGANİK ÜRÜNLER PAZARI

Tire’nin artık festival ve şenlik alanı olarak anılan Gölet, Ot festivali için günler öncesinde hazırlanmıştı. Tire Belediyesi hiçbir masraftan kaçınmadı ve dört dörtlük bir hazırlık yaptı. Gölet’in çevresi tamamen  stantlarla çevrildi ve bu stantlarda hediyelik eşya, yiyecek içecek, oyuncak, meyve sebzenin yanında organik üretim yapan firma ve şahısların da sergileri yer aldı.

ÇİÇEK: “TİRE, MARKA KENT OLACAK”

Açılış konuşmasında Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, bu tip organizasyonlara vatandaşların gösterdiği ilgiden duyduğu memnuniyeti belirtti. Başkan Çiçek, Tire’de festivallerin artarak devam edeceğini ifade etti.

Tire’de tarihi eserleri ayağa kaldırmak için çalışmalar yaptıklarını belirten Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, “Daha önce Karadenizlilerle Hamsi Şöleni yaptık. Ben de Girit kökenliyim. Bu festival vesilesi ile Girit kültürünü de canlı tutmak istiyoruz. Tire marka kent olacak” dedi. Başkan Çiçek, kentin gelişmesi için yaptığı çalışmalar ile her organizasyonda kendilerine verdiği destek ve katılımlarından dolayı da Kaymakam Dr. Hasan Tanrıseven’e teşekkür etti.

TANRISEVEN: “TİRE TARİHİ VE KÜLTÜRÜYLE ÖNEMLİ BİR KENT’’

Tire Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, Tirenin köklü bir geçmişi olduğunu belirtti. Kentimizin tanıtımı ve gelişmesi için gayret sarf ettiklerini belirten Kaymakam Tanrıseven şöyle konuştu: ‘‘Tire, tarihi ve kültürüyle Beylikler dönemi ve Osmanlıdan bu yana çok önemli bir kent olagelmiştir. Bu tip organizasyonlar, vatandaşlarımızın aidiyet duydukları kökleri ile bağlarının güçlü tutulması ve bununla birlikte geçmişimizin gelecek kuşaklara aktarılabilmesi açısından da çok önemli. Tire’nin değerlerini yaşatmak için her türlü çalışmaya destek vereceğiz.” Kaymakam Tanrıseven, etkinlikten dolayı Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek’i de tebrik etti.

KONSER VE YARIŞMALAR, COŞKUYU KATLADI

Balkan müziklerinin usta sesi Tireli ünlü akordeon sanatçısı Muammer Ketencoğlu, Balkan ve Ege müziklerinden oluşan repertuarı ile hayranlarından tam not aldı. Birbirinden hünerli ellerin Girit ve Tire yemekleri kategorisinde yarıştığı festivalde, belediye tarafından ücretsiz keşkek ve pilav dağıtımı yapıldı. Stantlar ve ot pazarı kuruldu. Yöre üreticilerinin organik ürünleri, Tireli ustaların el sanatları, çeşitli derneklerin hediyelik eşyaları ile kooperatiflerin ürünleri bu stantlarda yer aldı.

Editör: Haber Merkezi