Bu yıl 43. Turizm Haftası etkinliklerinde, Tire’nin kutlamaların merkezi olarak seçilmesiyle Turizm Haftası farklı bir boyut kazandı. Bir hafta sürecek olan etkinliklerde, Tire’nin turizmdeki zenginlikleri misafirlerle buluşacak.
15-22 Nisan 2019 tarihleri arasından kutlanacak Turizm Haftasının planlama toplantıları Tire Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven başkanlığında yapıldı. 


    İzmir Kültür ve Turizm İl Müdürü Murat Karaçanta, Kültür ve Turizm İl Müdür Yardımcısı M. Kaan Erge, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, Tire Belediyesi ve diğer kurum yetkililerinin katılımlarıyla gerçekleşen iki ayrı toplantıda hafta için yapılacak etkinlikler değerlendirildi. Toplantılarda önceki yıllarda yapılan faaliyetlerin ışığında, üst seviye bir katılım ve dolu dolu içeriklerle zengin bir program hazırlanması konusunda görüş birliğine varıldı.


KARAÇANTA: ‘‘TİRE POTANSİYELİ BAKIMINDAN ÖZEL SEÇİLDİ’’
    İzmir Kültür ve Turizm İl Müdürü Murat Karaçanta, her yıl düzenlenen Turizm Haftası etkinliklerinin farklı ilçelerde yapıldığına vurgu yaparak seçilecek ilçenin potansiyelinin bu noktada büyük önem arz ettiğini belirtti. 
İlçenin konumu, turizm potansiyeli ve tarihi dokusu ile ön plana çıktığını belirten Karaçanta, 2 yıldır Tire’de yapılan başarılı Turizm Haftası kutlamalarının dikkat çektiğini söyledi. Karaçanta, ilçenin turizm potansiyeli nedeniyle bu yıl Turizm Haftası etkinliklerinin Tire’de yapılmasının kararlaştırıldığını kaydetti.
 

TANRISEVEN: ‘‘TİRE, TURİZM MERKEZİ OLACAK”
Tire Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, ilçede göreve başladıktan bu yana yoğun bir biçimde turizmin geliştirilmesine çalıştıklarını belirtti. 
Kaymakam Tanrıseven, 2017’den bu yana Tire’de Turizm Haftası kutlamaları yaptıklarını belirterek, “Bu yıl İzmir’in kutlamalarının adresi olarak Tire’nin seçilmesinden dolayı Sayın Valimize ve İl Kültür Turizm Müdürümüze teşekkür ediyoruz. Tire olarak Turizm Haftasına en iyi şekilde ev sahipliği yapacağız” dedi.
 

“TİRE, TURİZM AÇISINDAN ZENGİN BİR KENT”
Tire Kaymakamlığı himayesinde yaptıkları ot şenliği, Tarımsal ve Yöresel Ürünler Festivalleri ile ilçenin tanıtımına gayret sarf ettiklerini belirten Kaymakam Tanrıseven şunları söyledi: 
“Aydınoğulları Beyliği’nin başkenti, Osmanlı’nın en önemli merkezlerinden biri olan Tire’yi bu ölçekte bir program çerçevesinde daha etkin bir biçimde tanıtacağız. Amacımız, Tire’yi tanıtmak, daha fazla yerli ve yabancı turist çekmektir. Tire, turizm açısından zengin bir kent. İlçemizin potansiyelini el birliğiyle en üst düzeye taşıyacağımıza inanıyorum.”
 

DOLU DOLU BİR PROGRAM
İzmir Valiliği, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, Tire Kaymakamlığı, Tire Belediyesi ve sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle 15 Nisan tarihinde start alacak olan Turizm Haftası kapsamında dolu dolu bir program hazırlandı. Turizm Haftası çerçevesinde Billboardlar, tanıtım ile ilgili afişlerle donatılacak.
 

KUTLAMALARIN MERKEZİ KENT MÜZESİ ÖNÜ
Turizm Haftası etkinlikler,, 15 Nisan Pazartesi günü saat 13:30’da Bedesten’den Kent Müzesine, Mehter eşliğinde kortej yürüyüşü ile başlayacak. 
Kent Müzesi önünde yapılacak olan etkinliklerde protokol konuşmaları, halk oyunları ve mehteran gösterisi yapılacak. Program çerçevesinde Tire Belediyesi Armoni Bandosu Konseri ve İzmir Devlet Türk Dünyası Dans ve Müzik Topluluğu gösterisi yapılacak.
Hafta kapsamında Kent Müzesi önünde İlçemizin tanıtımına yönelik stantlar açılarak Tire’nin yöresel el sanatları ve ürünleri sergilenecek.
 

3 KATEGORİDE YEMEK YARIŞMASI
43. Turizm Haftası çerçevesinde Yemek Yarışmaları da düzenlenecek, üç ayrı kategoride yapılacak olan yemek yarışmaları Kutuhan’da yapılacak. Yaş sınırı olmayan yarışmalara katılmak isteyenlerin Tire Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne 16 Nisan tarihine kadar başvurmaları gerekiyor.


 

Editör: Haber Merkezi