Ercan ÇELİK

Küçük Menderes Karadanizliler Derneği Yönetim Kurulu’nun, 18 Şubat 2018 tarihinde gerçekleştirilecek etkinlikle ilgili yaptığı yazılı basın açıklamasında şu ifadeler yer aldı; 

“Bilindiği üzere derneğimizce Tire Belediyesi ile birlikte 18 Şubat 2018 tarihinde Gölet Mevkiinde ulusal düzeyde tanınmış Karadenizli sanatçı Apolas Lermi’nin ve birçok yerel sanatçının da katılımıyla 1.Tire Hamsi Festivali yapılacağını duyurmuştuk. 
Halen kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimiz Afrin ve çevresine yönelik hain terör yuvalarını ve işbirlikçilerini hedef alan ve 25.gününde olduğumuz harekât çerçevesinde her geçen gün yeni bir destan yazarak geçilemez denen yerleri geçmekte,  alınamaz denen yerlere kışlasına girer gibi girerek her gün biraz daha göğsümüzü kabartmaktadır. Bu gurur tablosu içerisinde maalesef yüreğimizi burkan ve içimizi kan ağlatan şehit haberleri de arka arkaya gelmiş olup bugün itibariyle şehit sayımızın 32 olduğu açıklanmıştır. Maalesef henüz 2 gün önce İzmir’e 2 şehit haberi ulaşmış ve yüreklerimizi dağlamıştır.
Terörün bir amacının da hayatın olağan akışını engelleyerek insanları rutin dışında antisosyal ve toplumdan kopuk hale getirmek ve korkuya dayalı sindirme yöntemleri kullanmak olduğunun bilincindeyiz. Ancak, kahraman ordumuzun cansiperane mücadelesine de duyarsız kalarak, henüz üzerinden 1 hafta geçmemiş şehitlerimize rağmen müzikli bir eğlence programı yapılmasına gönlümüz razı olmamıştır. Şehitlerimize ve Mehmetçiğimizin verdiği destansı mücadeleye saygımızın bir göstergesi olarak tüm üyelerimizin ve etkinlik ortağımız Tire Belediyesinin ortak fikriyle 1.Tire Hamsi Festivali programındaki konser, tulum ve kemençe eşliğinde oynanacak horon, halkoyunları ve mehteran gösterilerinin programdan çıkarılarak festivalin diğer içeriklerle icrasına karar verilmiştir. 
Ayrıca, festival kapsamında askerimize destek için Kızılay Ödemiş Kan Merkezi işbirliği ile kan verme etkinliği ve geliri tamamen Mehmetçik Vakfı’na aktarılmak üzere Trabzonspor, Çaykur Rizespor, Göztepe ve Tire 1922 takımlarının imzalı forma satışı yapılacak, derneğe katkı için açılan ve yöresel ürünlerin yer alacağı stant gelirlerinin yarısı yine Mehmetçik Vakfı’na bağışlanacaktır.
Bu değişiklik hususundaki hassasiyetimizi anlayışla karşılayan sanatçılar ile beraberindeki onlarca kişilik ekibe ve gösteri gruplarına anlayışları ve gösterdikleri olumlu tavır için teşekkürlerimizi iletiyoruz. Yine; bu konudaki hassasiyetimizi anlayışla karşılayacaklarından ve festivale daha büyük bir coşkuyla katılacaklarından kuşkumuz bulunmayan Karadeniz’li ve İzmir’li hemşehrilerimize şimdiden teşekkürü bir borç biliyoruz.
Bu vesileyle aziz şehitlerimize rahmet, gazilerimize acil şifalar, kederli aileleri ile yüce Türk milletine sabırlar; kahraman ordumuza ise tez zamanda muvaffakiyetler diliyoruz.” 

Editör: Haber Merkezi