Yaklaşık 50 gencin katıldığı yarışma, Şan ile Solo Performans, Enstrüman ile Solo Performans ve Grup Performansı olmak üzere 3 kategoride yapıldı. Jüri üyeliğini Müzik Eğitim Profesörü Prof. Dr. Memduh ÖZDEMİR, Yaşar Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Müzik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Asım Kürşad TERCİ, Tire Belediyesi Müzik Eğitmeni ve TSM Koro Şefi Burcu ORBAHÇI, Tire Belediyesi Tarihi Armoni Bandosu Şefi Zafer GÖRGÜLÜ ve Doğa Sanat Akademisi Müzik Eğitmeni Murat HALAT oluşturdu.

Heyecan dolu yarışmada Şan ile Solo Performans kategorisinde birinciliği Yaren Mengencoğlu, Enstrüman ile Solo Performans kategorisinde Ecrim Memişoğlu, Grup Performansı kategorisinde ise Grup Kuzey Yıldızları birinci olarak 19 Mayıs akşamı Tire Gölet Rekreasyon Alanı'nda Grup Fondip’in de sahne alacağı konserde müzikseverlerle sahnede buluşmaya hak kazandılar. 

Derece giren yarışmacılara hediye ve altın ödüllerini takdim eden Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran; “Pandemi süreci sebebiyle uzun zamandır ara verdiğimiz etkinliklerimize bu yıl hızlıca başlangıç yaparak gençlerimizin moral ve motivasyonunu arttırmak ve onların gönüllerince eğlenebilmesi için 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını fırsat bildik ve bir dizi etkinlik düzenledik. Bu kapsamda geçtiğimiz hafta sonu 9. Güme Dağcılık Festivali ve 2. Tire Rahvan At Yarışları’na ev sahipliği yaptık. Bugün de gençlerimizin kişisel ve sosyal etkileşimlerini arttırmaları amacıyla düzenlediğimiz, kıymetli gençlerimizin kıyasıya yarıştığı Gençler Arası Müzik Yarışması'nı tertip etmenin mutluluğunu yaşıyoruz.

Biz inanıyoruz ki Türkiye’nin aydınlık yarınlarını inşa edecek olanlar Cumhuriyetimizin ve onun banisi olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden yürüyen gençlerimizdir. Gençlerimiz her koşulda umudun, iyi bir geleceğin, bereketli yarınların filizleridir. Bu vesileyle gençlerimize verdiği önemi onlara bir bayram hediye ederek tescilleyen Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı, rahmet ve minnetle anıyorum. Etkinliğimize katılan gençlerimiz ve kıymetli jüri üyelerine teşekkür ediyor, dereceye giren kıymetli evlatlarımızı tebrik ediyorum.

Tüm hemşehrilerimi 19 Mayıs Perşembe akşamı Tire Gölet Alanında Finalist Gençlerimizi ve Grup Fondip’i dinlemeye davet ediyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi