Ercan ÇELİK

Bölgenin seçkin okullarından Tire Kutsan Anadolu Lisesi, mezunlarını pilav gününde ağırladı. Mezunlar, idareciler ve Tire Kutsan Anadolu Lisesi’nde görev yapmış emekli öğretmenlerin arasında olduğu komite tarafından tertip edilen pilav gününe, Tire’den ve ülkenin çeşitli yerlerinden mezunlar katıldı.

Okulda pilav ikramıyla başlayan etkinlikler, daha sonra Tire Kutsan Anadolu Lisesi Halk Oyunları ekibinin harika dans gösterisiyle devam etti. Sahneye çıkan öğrenciler, popüler sanatçıları taklit ederek, gösteri yaptılar.

Mezunlar bir yandan etkinlikleri takip ederken bir yandan da lise eğitimlerini aldıkları okullarını gezdiler. Okul idaresi tarafından eski dönemlerde çekilen fotoğraflar, okulun koridorlarında sergilendi. Fotoğrafları tek tek inceleyen mezunlar, geçmişe giderek o günleri yad ettiler.

Emekli öğretmenler ve mezunlar, yıllar sonra tekrar görüşerek hasret giderdiler.

Etkinlikte konuşma yapan Okul Müdürü Ferit Köroğlu, “Geçmişin güzelliklerini günümüze taşımak, anılarımızı tazelemek, öğrencilerimize okulumuzun güzelliklerini göstermek ve onların gelecekteki başarılarında sizin başarı hikayelerinizin de etkisinin olmasını sağlamak amacıyla böyle bir gün tertip ettik. Katılan ve destek olan herkese sonsuz teşekkürler.” Dedi.

Tire Kutsan Anadolu Lisesi’nin Kurucu Müdürü Cengiz Ekşioğlu, “Ben ve burada birlikte görev yaptığım arkadaşlarım için bu etkinlik, çok daha farklı ve anlamlı. 13 yıl boyunca her pazartesi ve Cuma günü burada öğrencilerime hitap etme imkanı buldum. Benim için çok özeldi. Öğretmenliğin gerçekten çok özel bir meslek olduğunu bana Tire Kutsan Anadolu Lisesi, bir kere daha gösterdi. Hep sorulur; ‘Tekrar dünyaya gelsen ne olmak isterdin?’ diye. Ben yine Tire Kutsan Anadolu Lisesi’nde çalışmak isterdim. Bu buluşmanın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederim.” Dedi.

Emekli idareciler ve öğretmenler, tek tek mikrofona gelerek duygu ve düşüncelerini paylaştılar. Duygusal anlar yaşandı.

Konuşmaların ardından mezunlar ve öğretmenler hep birlikte hatıra fotoğrafı çekinerek, bu anı ölümsüzleştirdiler.

Etkinlikler, mezunlar için yapılan çekilişle son buldu. Heyecan dolu çekilişte, mezunlara sürpriz hediyeler verildi.

Editör: Haber Merkezi