Ercan ÇELİK


 

Son yıllarda yaptıkları yatırımlar ve akılcı projeleriyle adından sıkça söz ettiren Tire Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi, önceki gece birlik ve beraberlik yemeği düzenledi. Kooperatife ait Sun Garden Kır Düğün Salonu’nda düzenlenen yemeğe Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran, Ak Parti İlçe Başkanı Mert Falakalı, Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Arif Demirkan Tire Süt Kooperatifi Başkanı Mahmut Eskiyörük gibi isimlerle birlikte çok sayıda davetli katıldı. Üyeler arasında birlik ve beraberliği artırmaya yönelik düzenlenen geceye sanayi esnafları tam kadro katıldı.

Sunuculuğunu Şeref Şenki’nin yaptığı organizasyonda açılış konuşmasını Kooperatif Başkanı Mehmet Hızlan yaptı. Kooperatifin kuruluşundan bu yana gerçekleştirilen projelerden bahseden Hızlan, tüm davetlilere katılımlarından dolayı teşekkür etti. Hızlan, geçmiş dönemlerde kooperatife emeği geçen isimleri sahneye davet ederek plaket takdim etti.

HaberTire Gazetesi’nden Ercan Çelik’e konuşan Hızlan, yaptığı açıklamada şu cümlelere yer verdi;

“1984 yılında kurulan kooperatifimizde son yıllarda artan iş kolları ve değişik sektörlerin sanayimize gelmesinden dolayı yatırımlarımızı hızlandırdık. Bugünkü organizasyon ilk defa yapılan bir organizasyon. Daha önce böyle düşüncelerimiz vardı ama birinci hedefimiz bu salonu bitirmekti. Bu salon tamamıyla üyelerin katkılarıyla yapılmış bir salondur.

Burada böylesine özel bir salonu yaparak hem kooperatifimize bir gelir kaynağı oluşturduk hem de kooperatif üyelerimizin düğün sünnet gibi cemiyetlerinde daha uygun şartlarda kullanabilmesi için bir alan oluşturduk. Salonumuzla birlikte dükkanlarımızın da yüzde 80’i tamamlandı. Yüzde 20’lik bir kısım kaldı. Biz burada 30-35 dükkan daha yaptığımız zaman sanayimiz tamamen bitmiş olacak. Bir iki seneye kadar tamamen sanayimizi tamamlamayı düşünüyoruz. Şu an sanayimizin yükselişi durdurulamaz durumda.

“GALERİCİLER SİTESİ CÜMLESİNİ HİÇBİR ZAMAN KULLANMADIK”

Galericiler Sitesi konusuna da açıklık getiren Mehmet Hızlan, bu konuyla ilgili yaptığı açıklamada ise;

 “Biz işlere başladığımız günden bu yana hiçbir zaman hiçbir şekilde oto galericiler sitesi cümlesini kullanmadık. Bizim bu alanda yapmış olduğumuz dükkanlar sanayi sitesinin sosyal tesis alanı dediğimiz sadece ticari amaca uygun işyerleridir. Buralarda imalata izin vermiyoruz. Buralarda lokanta olabilir, çay ocağı olabilir. Eczane olabilir. Sanayi ürünlerinin yedek parçaları olabilir. Sadece ticarete dayalı işletmeler olacak. Bu arada bizlere bu konuyla ilgili galerici camiasından dostlarımız da geldiği için onlara da verdik. Şöyle dükkanlara baktığımızda dükkanlarımız onların işlerine de uygun nitelikte. Bizler galericiler sitesi cümlesini kabul etmiyoruz. Biz Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifiyiz.

Editör: Haber Merkezi