Balkan ve Ege türkülerinin dünyaca ünlü sesi akordeon ustası Muammer Ketencoğlu konser vermek için geldiği memleketi Tire’de organlarını bağışladı


Balkan ve Ege türkülerinin dünyaca ünlü sesi, Muammer Ketencoğlu konser vermek için geldiği memleketi Tire’de örnek bir davranış sergileyerek, organlarını bağışladı. Kurtuluş etkinlikleri kapsamında 4 kişilik ekibiyle sahne alan sanatçı, verdiği başarılı konserin ardından eşiyle birlikte Tire İlçe Sağlık Müdürlüğü’ne giderek, Dr. Ulvi Toprak’a organlarını bağışlamak istediğini söyledi. 

Küçük yaşlarda görme yeteneğini kaybeden Ketencoğlu, gerekli belgeleri eşi ve görevlilerin yardımıyla doldurduktan sonra evrakları imzaladı. Kendisin de organ eksikliğini uzun yıllardır yaşadığını hatırlatan akordeon ustası, “Organ bağışı genç yaşlı demeden nice hayatlar kurtarıyor. Duyarlı tüm vatandaşlarımızı organlarını bağışlamaya çağırıyorum” dedi. Tire İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ulvi Toprak ise sanatçı duyarlılığını en üst seviyeye taşıyıp, toplum açısından örnek bir davranış sergileyen Ketencoğlu’nu kutladı.


MÜZİK ZİYAFETİ ÇEKTİ
Tire Belediyesi’nin, kurtuluş şenlikleri kapsamında Gölet alanında düzenlediği ücretsiz halk konserinde sahne alan Tireli sanatçıyı yaklaşık 3 bini aşkın hemşerisi izledi. Birbirinden güzel Balkan ve Ege türküleriyle seyircileri coşturan Ketencoğlu, hayranlarına uzun süre hafızalardan silinmeyecek bir müzik ziyafeti çekti. Sahnede 2 saati aşkın bir süre kalan ünlü sanatçıya konser sonunda Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, plaket ve çiçek vererek teşekkür etti. “Memleketim Tire’de konser vermek, arkadaşlarım ve dostlarımla bir araya gelmek beni her zaman heyecanlandırıyor” şeklinde duygularını dile getiren Ketencoğlu, “Kurtuluş etkinlikleri kapsamında belediye Başkanımız Tayfur Çiçek’ten böyle güzel bir konser daveti aldığımda tereddüt etmeden kabul ettim. Son derece keyifli bir konser oldu. Başta Ege Türküleri olmak üzere, sevilen şarkılarımızı izleyicilerimizle birlikte beraber söyledik. Bulduğum ilk fırsatta tekrar Tire’de konser vereceğim” diye konuştu.



Editör: Haber Merkezi