1994 yılında 12 köylü vatandaşın bir araya gelmesiyle kurulan ve 2 yıl faaliyet gösterdikten sonra çeşitli sorunlarla kapısına kilit vurulan Karateke Sulama Kooperatifi küllerinden doğdu. 24 yıllık bir tarihe sahip olan kooperatif, Karateke Köyü Muhtarı Erkan Tutkaç ve köylülerin girişimiyle yeniden üreticinin hizmetine açıldı. Kooperatifin açılış törenine Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Okay Cansu, Ak Parti Tire İlçe Başkanı Selman İçelli, İYİ Parti Tire İlçe Başkanı Atakan Duran, Tire Süt Kooperatifi Başkanı Mahmut Eskiyörük, Tire Ziraat Odası Başkanı Halil İbişoğlu, gibi isimlerle birlikte çok sayıda davetli katıldı. Köylü kadınların yaptığı katmerler açılış sonrası davetlilere ikram edildi. Açılış programının organizasyonunu ise Janti Plus üstlendi.

“BEN DE ARTIK KARATEKE’Lİ SAYILIRIM”

Açılış öncesi kürsüye davet edilen Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, Karateke Köyü’ne sık sık geldiğini ve artık kendisinin de Karateke’li sayıldığını ifade etti. Hamza Dağ, açıklamalarını şu cümlelerle sürdürdü;

“Öncelikle Karateke Köyü’nde böyle bir organizasyonda bulunmaktan dolayı mutluluk duyuyorum. Çünkü Karateke Köyü’ne önceki dönem çalışma arkadaşlarımızla çok sayıda ziyaretlerde bulunmuştuk. Artık biz de bir nevi köyün fahri bir köylüsü olduk.

Kooperatifimiz 1994 yılında kurulmuş ve bir süre faaliyette bulunmuş. Daha sonra uzun yıllar kapalı kalmış. Şu anda Karateke Köyü Muhtarımızın öncülüğünde buradaki köylü kardeşlerimiz tarafından yeniden hayata geçirilmiş. Bu çok önemli. Devletimiz ve hükümetimiz bu konuda yapması gerek hamleleri yapmıştır.  Bu sayede kooperatif güzel bir binada yeniden faaliyete girmiştir. Bugüne kadar bu konuda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bundan sonra bu kooperatifin daha önceki dönemlerde yaşadığı problemleri yaşamamasını diliyorum. Bunun için elimizden gelen ne varsa yapmaya huzurlarınızda söz veriyorum. Açılışımız hayırlı uğurlu olsun”

“HEDEFLERİMİZ BÜYÜK”

Kooperatif Başkanı ve Karateke Köyü Muhtarı Erkan Tutkaç ise yaptığı açıklamada, geleceğe yönelik hedeflerinin büyük olduğunu ifade etti. Tutkaç, yaptığı açıklamada;

“Kooperatifimiz 1994 yılında 12 köylü vatandaş tarafından kuruldu. Kuruluşunun ardından 2 yıl sonra çeşitli sebeplerle kapanmıştı. Bundan 4 sene önce köylülerimizden oluşan yeni yönetim ile birlikte kooperatifimizi yeniden canlandırdık. Bunda Devlet Su İşleri’nin çok büyük faydası var. Kooperatifimizin sadece sulama ile yürüyeceğine inanmadığımız için madde değişikliğine giderek kooperatifimizin bünyesine tarım ve hayvancılığı da ekledik. Bu kapsamda iki adet traktör aldık. Şimdilerde biçim, silaj işleri ve toplama işleri yapıyoruz. Bu kooperatif şahısların değil, Karateke Köyü’nün kuruluşudur. İleride gerçekleştirmeyi hedeflediğimiz daha büyük projelerimiz var. İnşallah sırasıyla hepsini tek tek hayata geçireceğiz. Açılışımızı Ak Parti İzmir Milletvekili Sn. Hamza Dağ gerçekleştirdi. Kendisinin köyümüze önem verdiğini düşünüyor ve her konuda bizleri desteklediğini biliyoruz. Bu kapsamda açılışımıza katılan tüm misafirlerimize teşekkür ediyor, kooperatifimizin hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi