Meme Kanseri Farkındalık Haftası’nda, farkındalık hareketinin sesi olmak adına Tire Belediyesi Koordinasyon İşleri Müdürlüğü Kadın Dayanışma Merkezi ve Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) çok özel bir seminere imza attılar.

İlçemiz kadınları için “Bana Olmaz DeMEMEli!” sloganıyla, Tire Belediyesi Kültür Salonu’nda gerçekleştirilen seminere Belediye Başkanı Salih Atakan Duran’ın eşi Necibe Duran ve Belediye Meclis Üyesi Alper Kasap’ın eşi Arzu Kasap başta olmak üzere çok sayıda kadın katıldı.

Seminerin moderatörlüğünü Dr. Hande Tosun yaparken Ebe Hemşire Nuray Kaplan erken tanının hayat kurtarmadaki rolünü ve KETEM olarak yaptıkları taramalarda elde ettikleri başarıları anlattı.

Seminerde konuşmacılar arasında bulunan Uzman Diyetisyen Büşra Ayyıldız, hastalığa yakalanmamak için beslenmenin önemine vurgu yaparak, düzenli ve doğal beslenme şeklini bir yaşam tarzı haline getirmek gerektiğini söyledi. Seminerde Psikolog Hamdullah Çayır ve Sosyal Araştırmacı Ozan Aksu da konuşmalarını yaptılar.

Katılımcıların sorularını da cevaplayan konuşmacılar, tüm vatandaşlarımızın kanser tarama testlerini, İlçe Sağlık Müdürlüğü Verem-Savaş Dispanseri binasında bulunan KETEM’e gelerek aksatmadan yaptırmaları için çağrıda bulundular.

Seminerin sonunda konuşmacılara ve katılımcılara teşekkür eden Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran’ın eşi Necibe Duran, konuşmacılara çiçek takdim etti.

Editör: Haber Merkezi