Festivale Tire Kaymakamı Fatih Çobanoğlu, Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran, eşi Necibe Duran, Belediye Başkan yardımcısı Sefa Yıldırım, İYİ  Parti Tire İlçe Başkanı Kadir Çetin, Türkiye Körler Federasyonu Başkanı Süha Sağlam, Uluslararası İlişkilerden sorumlu Başkan yardımcısı Şule Sepil İçli, Tire Emniyet Müdür vekili Komser Sıtkı Döner, Tire Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Duygu Hazırol ve çok sayıda davetli katıldı.

Festival kapsamında Bulgaristan, Sırbistan, Arnavutluk, Makedonya ülkelerinden gelen ekipler birbirinden güzel şarkılardan oluşan harika bir konser verdi. Festivalde Türkiye Körler Federasyonu ekibi de sahne alıp gönül gözleriyle yüreklere dokunan şarkılar seslendirdiler. Tireli dünyaca ünlü akerdeon sanatçısı Muammer Ketencoğlu da festivalde sahne alarak balkan ezgilerini Tireliler için çalıp söyledi. 


SAĞLAM VE SEPİL "SANKİ EVİMİZDE GİBİYİZ"

Festivalde Türkiye Körler Federasyonu Başkanı Süha Sağlam ve Uluslararası Ilişkilerden sorumlu başkan yardımcısı Şule Sepil İçli konuşma yaptı. Tire'de çok iyi karşılandıklarını ifade eden Sağlam ve Sepil "Kendimizi evimizde hissettik, hiç yabancılık çekmedik. Sayın Belediye Başkanı Salih Atakan Duran ve Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü çalışanlarına teşekkür ederiz" dediler.

BAŞKAN DURAN "MİSAFİRLERİMİZİN SÖZLERİ BİZLERİ MUTLU ETTİ" 

Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran da Balkan Ülkeleri Görme Engelliler Festivali'nin bir ayağının Tire'de olmasını sevinçle karşıladıklarını ifade ederek "Şehrimizin insanı değerli sanatçı Muammer Ketencoğlu ve Türkiye Körler Federasyonu'na bu güzel organizasyon için teşekkür ediyoruz. Misafirlerimiz kendilerini evinde gibi hissetmişler ne mutlu bize" diyerek organizasyonda emeği geçen ve katılım gösteren herkese teşekkür etti.

Konser sonrasında sahne alan tüm misafirlere Tire Üretim ve Pazarlama Kooperatifi'nin ürünlerinden zeytin yağı ve karadut reçeli hediye edildi.

Editör: Haber Merkezi