Tire’nin son yıllardaki en gözde okullarından biri haline gelen, sağlık sektörüne yetişmiş personel hazırlayan Tire Ersan Kirazoğlu Sağlık Meslek Yüksek Okulu, yeni dönem mezunları için önceki gece okul bahçesinde mezuniyet balosu düzenledi.
“Hemşirelik” bölümünden 30, “Acil Tıp Teknisyenliği” bölümünden 31 olmak üzere toplam 61 kız ve erkek öğrencisini mezun edecek olan Okul da ayrı bir heyecan ve gurur yaşandı. Akşam saatlerinde başlayan ve gece saatlerine kadar süren mezuniyet balosu ve töreninde aileler ve konuklar okul bahçesini doldurdu. Konuklar arasında İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Yalçın Fırat’ta yer aldı.


ÖZÇELİK, “SAHTE ŞEYHLERDEN VE TERÖR ÖRGÜTLERİNDEN UZAK DURUN !”
Okul Müdürü İsmail Özçelik’in konuşması ile başlayan program akışı eğlenceli geçti. Öğrencilerine, mesleğe atıldıklarında hastalara karşı şefkatli ve yardımsever şekilde sağlık hizmetinde bulunmayı tavsiye eden Özçelik, “Size gelip sağlık yardımı bekleyen kişinin buna ihtiyacı olduğunu bilin ve ona göre davranın. Mesleğinizi layıkıyla ve dürüstçe yapın. Vatanınızı ve vatandaşlarınızı sevin. Sahte şeyhlerden ve terör örgütlerinden uzak durun.” şeklinde konuştu. 

BAYRAK VE FLAMA DEVİR TESLİMİ YAPILDI
Programda sırasıyla şunlar yapıldı: Gülşah Çullu isimli öğrenci ‘Eğridere Zeybeği’ oynadı. Suzan Çiçek isimli öğrenci ‘Nazande Sevgilim’ adlı şarkıyı söyledi. Gülşen Özel isimli öğrenci ‘Ben Kalender Meşrepim’ adlı şarkıyı okudu. Mezun olan öğrenciler, gelecek sezon 12. sınıf olacak olan 11. sınıf öğrencilerine Türk bayrağı ve Okul Flamasını teslim etti. Devrim teslim töreni büyük alkış aldı.
Daha sonra mezun olan öğrencilerin hazırladığı tanıtım sözleri, yine öğrencilerin kendileri tarafından okunarak tanıtılan öğrenciler tek tek bu şekliyle sahneye davet edildi. Sahnede sıralanan bu yıllın mezunlarının yaşadıkları heyecan ve gurur kendini gösteriyordu. 

OKUL BİRİNCİSİ EBRU İNELAÇIK
Okulu derece yaparak bitiren öğrencilere plaket verildi. Okul 1.’si Ebru İnelaçık, 2.’si Seda Nur Yıldız, 3.’sü Gülten Buse Hiçdurmaz, plaketlerini Yalçın Fırat ve İsmail Özçelik’in elinden aldı. Okul 1.’si olan Ebru İnelaçık okul yaş kütüğüne derece brövesini çaktı ve hazırladığı kısa konuşmayı yaptı. Genç öğrenci, konuşmasında yetişmesinde emeği olan ailesine ve öğretmenlerine teşekkür etti. 

MESLEK YEMİNİ YAPTILAR
Tören, öğrencilerin üçer üçer sahneye davet edilmesi ve ‘mezuniyet belgeleri’nin verilmesi ile sürdü. Önce ‘Hemşirelik’, sonra ‘ATT’ bölümü öğrencileri meslek yeminini Türk bayrağını tutarak yaptı. Mezuniyet balosu, ‘mezuniyetin ve yuvadan uçmanın’ sembolü haline gelen keplerin fırlatılması ile sona erdi. Program daha sonra eğlence kısmı ile devam etti. Öğrenciler bol bol dans edip eğlendi.
 

Editör: Haber Merkezi