Tire Belgin Atila Çallıoğlu Fen Lisesi, 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü’nü farklı bir etkinlikle gündeme taşıdı.

Ergün ÇELİK


Kısa süre içinde eğitim kalitesiyle bölgenin yükselen yıldızı olmayı başaran Tire Belgin Atila Çallıoğlu Fen Lisesi, sosyal faaliyetlerde de birbirinden önemli etkinliklere imza atıyor.

Son olarak 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü’ne özel bir program hazırlayan okul yönetimi, öğrencilere otizm’in ne olduğunu  tüm yönleriyle anlattı. Okul öğrencilerinden A Tipik Otizm durumu bulunan Ege Akdeniz’in de konuşma yaptığı programda duygu dolu anlar yaşandı. Açılış konuşmasını yapan Rehber Öğretmen Fatma Mut; “ Otizm ile ilgili yapılan birçok çalışma sonucuna göre; otizmli bireylerin gelişiminde en önemli unsur, almış oldukları eğitimdir. Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü, ülkemizde Rehberlik ve Araştırma Merkezleri’nde çalışan uzman ekipleri ile otizmli bireylerin tanılanması ve eğitimlerini özel eğitim okul ve kurumunda, ayrıca örgün eğitim okullarında açılan özel eğitim sınıflarında ve yine örgün eğitim kurumlarında kaynaştırma yoluyla eğitim kapsamında akranlarıyla birlikte sürdürebilmektedir. Bu konuyla ilgili ‘Temple Grandin’ filmini izlemenizi öneriyorum. Gerkeç yaşam öyküsünden alıntı yapılmış keyifle izleyebileceğiniz bir filmdir. Bizim okulumuzda da otizm tanısı almış Ege Akdeniz isimli bir öğrencimiz var. Ege, okulumuza renk getirirken konudaki farkındalığımızın artmasını sağladı. Ege’nin öğrencilik yaşamı boyunca nelerde başarılı olduğuna birlikte tanıklık edeceğiz.  Sınıf arkadaşlarına, öğretmenlerimize ve ailesine Ege’ye sağladıkları katkılardan ötürü teşekkür ediyorum” dedi. Rehber Öğretmeni’nin konuşmasının ardından kürsüye çıkan otizmli öğrenci Ege Akdeniz kendini tanıttıktan sonra arkadaşlarına otizm ile ilgili merak edilenleri anlattı. Konuşması büyük beğeni toplayan Ege’nin mutluluğu gözlerinden okundu.

 

TİRE BELGİN ATİLA ÇALLIOĞLU FEN LİSESİ’NE MİNNETTARIZ

Okulda düzenlenen programa davetli olarak katılan Ege’nin ailesi, yaptıkları açıklamada Ege’nin iki çocuklarından biri olduğunu belirtti. Anne Müslüme Akdeniz, Ege’nin okulu ile arasında oluşan bağın kendisini çok duygulandırdığını ve mutlu ettiğini söyledi. Ege’nin geldiği son durumda Okul Müdürü Mesut Soyaslan ve diğer öğretmen arkadaşların çok etkili olduğunu belirten anne Akdeniz, Ege’nin arkadaşlarına da teşekkür etmeyi ihmal etmedi.

 

EGE KISA SÜREDE OKULUMUZUN GÖZDESİ OLDU

2014-2015 Eğitim Öğretim yılında okula kayıt olan Ege Akdeniz’in ilk başlarda çok problemli bir öğrenci olduğunu söyleyen Okul Müdürü Mesut Soyaslan gün geçtikçe Ege’nin davranışlarındaki olumlu değişimi farkettiklerini söyledi. Soyaslan açıklamasında; “ Ege’yi kayıtlardan sonra tanımaya başladık. Okulun ilk günlerinde sık sık problemler yaşayan bir öğrencimizdi. Çoğu kez dersleri yarım bırakıp sınıftan çıkardı. Arkadaşlarıyla iletişim kurmakta zorlanan bir öğrencimizdi. Rehber Öğretmenimiz Fatma Mut’un özel ilgisi sonuç verdi ve Ege kısa sürede okulumuzun gözde öğrencilerinden biri haline geldi. Ege’nin geldiği son durumda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

 

BİZ EGE’Yİ EĞİTİRKEN EGE DE BİZİ EĞİTTİ

Ege ile ilgili görüşlerini bildiren İngilizce Öğretmeni Yeşim Aler; “Ege Akdeniz öğretmenlik mesleğim boyunca otizme ilişkin yaşadığım ilk deneyimim. İlk etapta nasıl davranmam gerektiği konusunda bocaladığımı söyleyebilirim. Ancak zaman içinde Ege kendi hareketleriyle onu anlayabilmem ve kendisine nasıl davranmam gerektiğini gösterdi. Çok farklı olduğunu ve rutinlerinin bozulduğunda çok sinirli biri haline geldiğini söyleyebilirim. Ancak böyle bir öğrenciyi tanımak beni de farklı yöntemler bulmama sevk etti. Kısacası biz Ege’yi eğitirken Ege de bizlere yeni davranış kalıpları geliştirmemiz konusunda eğitti.” Dedi.

BİZLER DE TECRÜBE KAZANDIK

Tire Belgin Atila Çallıoğlu Fen Lisesi Müdür Yardımcısı Mustafa Konur; Ege’nin ilk başlarda derslere konsantre olamadığını ama zamanla bu sorunları aştıklarını dile getirdi. Konur açıklamasında; “ Ege okula ilk geldiğinde işimizin çok zor olduğunu düşünmüştük. Daha önce hiç karşılaşmadığımız bir durumdu bu. Ama bizler Ege’nin içindeki parıltıyı gördük ve elimizden gelen desteği verdik. Ege’de bizlerin çabasına kısa sürede yanıt verdi. Şimdi herşey yoluna girdi ve Ege okulumuzun başarılı öğrencilerinden biri oldu. Ege’nin üzerinde emeği bulunan herkese teşekkür ediyorum” dedi.


Editör: Haber Merkezi