Tire Organize Sanayi Bölgesi’nde ısı yalıtım alanında yıllardır faaliyet gösteren Dinamik Isı, geleneksel hale getirdiği personel gecelerine bir yenisini daha ekledi.  2020 yılının ilk personel gecesi Tire’nin yeni cazibe merkezi Ramada Otel’de düzenlendi. Geceye Yönetim Kurulu Başkanı Metin Akdaş, Başkan Yardımcısı Göksel Gürpınar, yöneticiler ve tüm tesis çalışanları aileleriyle birlikte tam kadro katıldı. Büyük bir coşku içinde geçen gecede Yönetim Kurulu Başkanı Metin Akdaş anlamlı bir konuşma yaptı.

SÜREKLİ VE İSTİKRARLI BÜYÜME HEDEFİYLE ÇIKILAN YOL

Konuşmasında Dinamik Isının büyüyerek yola devam ettiğini vurgulayan Akdaş,’’ Önümüzdeki yıl 30’ncu kuruluş yılını kutlayacağımız firmamıza,  bildiğiniz üzere, Tire Fabrikamız, ilk 2004 yılında 14 kişi ile aramıza katıldı. Bugün 130”a ulaşan çalışan sayımızın 100 ‘den fazlası Tire’de ikamet ediyor ve burası bizim için artık yasal olarak da şirket merkezini taşıdığımız ana lokasyonumuz oldu. Doğrudan çalışan 130 kişi, aileleri ile 250 kişi, Müşavirlerimiz ve aileleri, bayilerimiz ve aileleri, tedarikçilerimiz, hizmet sağlayıcılarımız ve aileleri dediğimizde, dokunduğumuz insan sayısı artık binlerle ifade edebileceğimiz sayılara ulaştı ki, bundan Dinamik’te sizlerle beraber çalışan bir arkadaşınız ve ekip lideriniz olarak ayrıca gurur duyuyorum’’ dedi.

ÜRETİM VE BUNA BAĞLI OLARAK OLUŞACAK İSTİHDAM ALANLARI

Türkiye’nin genç nüfusunun üretime katkıda bulunmasının yolunun üretimden geçtiğinin önemine dikkat çeken Akdaş, ‘’ 2018 yılının ortalarında döviz kurlarının hızlı yükselişi ile başlayan ekonomik kriz,  maalesef 2019 yılında derinleşerek sürdü. İflaslar, konkordatolar, işini kaybedenler derken işsizlik oranı % 9’lardan  % 15’lere, genç nüfusta işsizlik % 25’lere, üniversite mezunlarında ise % 30’lara çıktı.  82 Milyonun, 35 Milyonu çalışabilir nüfus, bunun 6 Milyonu işsiz. Yani, 6 Milyon’a yakın kayıtlı işsiz var, kayıtsızlar ve Suriyeliler hariç.  6 Milyon kişi bir işi, bir geliri olmadığı için evine ekmek götüremiyor, bir baba, bir anne için bundan acı bir durum olabilir mi. Maalesef mevcut ekonomik politikalar gençlerimize iş ortamı yaratmıyor.  Yatırım olmadan, istihdam olmaz, büyüme olmaz. AVM’ler, devasa binalar,  yaparak bu iş olmaz. Her şeyin başı üretmekten geçiyor.

Hep birlikte çalışacağız, iyi çalışacağız, işin gerektirdiği titizliği ve kaliteyi işimize yansıtacağız. Tüm Dünyayı kapı kapı dolaşacak, İhracatımızı artıracak, katma değer yaratacağız. Öncelikle bizler hep beraber iyi oldukça ve ürettikçe, yeni iş, yeni yatır ve istihdam imkanı yaratmış olacak, %  15’leri bulan işsizler ordusundan yeni kardeşlerimizi aramıza katacağız. Tek düsturumuz üretmek, üretmek, üretmek olacak, üreterek büyüyeceğiz ki, işsiz kardeşlerimizin, komşularımızın elinden tutup gel bizim fabrikaya, Bizde İŞ VAR diyebilelim.’’dedi.

   Gece, Yönetim Kurulu başkanı Metin Akdaş’ın konuşmasının ardından dinamik ısıda çalışma hayatının 10, 15 ve 20. Yıllarını dolduran çalışma arkadaşlarımıza plaketlerinin verilmesiyle devam etti. Plaket töreninin sona ermesiyle beraber İzmir’in ünlü gruplarından Grup Son Dakika ve solistleri Selin Şengün Zopcuk’un güzel şarkıları ile gece sona erdi.

     

Editör: Haber Merkezi