İzmir’in Bayındır ilçesinde Cumhuriyet Bayramı coşkusu sabah şehir stadyumunda gerçekleştirilen törenle başladı. Törene Bayındır Kaymakamı Mehmet Ali Öztürk, Bayındır Belediye Başkanı Dr. Ufuk Sesli, İlçe Jandarma Komutanı J. Yzb. Adalet Gökcan, Emniyet Müdürü Vekili Hüseyin Özpınar, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Kiraz, belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, STK üyeleri, öğrenciler ve Bayındır halkı katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Bayındır Kaymakamı Mehmet Ali Öztürk ve Bayındır Belediye Başkanı Dr. Ufuk Sesli öğrencilerin ve halkın bayramını kutladı. Bayındır Kaymakamı Mehmet Ali Öztürk’ün günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından öğrenciler tarafından şiirler okundu. Bayındır Kaymakamı Mehmet Ali Öztürk,  Bayındır Belediye Başkanı Dr. Ufuk Sesli ve İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Kiraz çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerini verdi. Atatürk İlkokulu Halkoyunları ekibi gösterilerini sergiledikten sonra tören geçişi yapıldı.

‘ATATÜRK’ÜN YOLUNDA ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ’

Bayındır Belediye Başkanı Dr. Ufuk Sesli, Cumhuriyetin 95. yılı dolayısıyla yaptığı açıklamada, “Bize bu anlamlı günü yaşatan Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına minnet ve şükranlarımızı sunar, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 95. yılını kutlarım. Cumhuriyet; işgalin, yokluğun, yıkılmışlığın ardından yok olmak üzereyken aziz milletimizin köklerinden aldığı güç ve inançla yeniden doğmasıdır. Cumhuriyetimizin sonsuza kadar yaşatılması hepimizin vazgeçilmez ortak sorumluluğudur. Mustafa Kemal Atatürk’ün yolunda, onun öğretilerini genç nesillere miras bırakarak üretmeye ve çalışmaya devam edeceğiz. Her yıl olduğu gibi bu yıl da Cumhuriyetimizin 95. yılını coşkuyla kutluyoruz. 19.30’da Belediye önünden başlayacak fener alaylı, bayraklı yürüyüşümüze tüm halkımızı davet ediyorum” diye konuştu.

Stadyumdaki törenden önce Bayındır Kaymakamı Mehmet Ali Öztürk ve Bayındır Belediye Başkanı Dr. Ufuk Sesli Kaymakamlık makamında tebrikleri kabul etti. Bayındır’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkusu saat 19.30’da Belediye Hizmet Binası önünden başlayacak fener alayı ile devam edecek.

Editör: Haber Merkezi