Resulün hayatı ve örnekliği Kur’an-ı Kerim ışığında daha iyi şekilde anlaşılmaya çalışılmakta.

İSLAM; SELAMET VE BARIŞ DİNİ
Selamet ve barış dini olan, kucağını tüm insanlara; rengi, dili, ırkı, kültürü, yaşadığı coğrafya ne olursa olsun açan bir dinin müjdecisi olan Hz. Muhammed’in doğum gününü kutlamanın en güzel yöntemi onun bizlere bıraktığı Kur’an-ı Kerim’e sahip çıkmak olacaktır. Kur’an-ı anlayarak okumak, uygulamak ve onunla hayatımızı inşa etmek şüphesiz ki Resul’ün en çok istediği şey olsa gerek.

MÜFTÜLÜK ‘KUTLU DOĞUM’ PROGRAMLARI SÜRMEKTE
Bu bilinçle yola çıkıp yapılan kutlu doğum etkinliklerinin merkezinde geçen yıllarda olduğu gibi yine Diyanet İşleri Başkanlığı gelmekte. Gerek merkezde gerekse il ve ilçe müftülükleri aracılığıyla yurdun dört bir yanında bu minvalde yapılan programlar, Tire İlçe Müftülüğü tarafından da farklı etkinliklerle ilçe merkezi ve köylerde gerçekleştirilmekte.

OKUL YÖNETİMİ VE OKUL AİLE BİRLİĞİ’NİN GAYRETLERİ 
İlçe Müftülüğü’nün bu programlarının yanı sıra dün Tire Ersan Kirazoğlu Sağlık Meslek Lisesi tarafından da güzel bir program gerçekleştirildi. Tire Belediyesi Konferans ve Gösteri Salonu’nda yapılan ‘Kutlu Doğum’ programında, Allah’ın alemlere rahmet olması için tüm insanlık alemine gönderdiğini belirttiği Hz. Muhammed’in hayatı anlatıldı. 
Okul Müdürü Barış Tunca, okul yöneticileri ve Okul Aile Birliği Başkanı Nalan Yaldız’ın tüm konukları kapıda karşıladığı ve ilgilendiği programı takip edenler arasında Emniyet Müdürü Fatih Kiremitçi ve Milli Eğitim Müdürü Mehmet Erkut’ta yer aldı. 

‘PEYGAMBERİMİZ, KARDEŞLİK, BİRLİK VE GENÇLİK’
Program, Diyanet Tire Eğitim Merkezi hafızı Fatih Yüksel’in Kur’an tilaveti ile başladı. Okul Müdürü Barış Tunca, programın anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yaptı. Daha sonra, yine Tire Diyanet Eğitim Merkezi personeli olan Mehmet Ali Arıbaş tarafından “Peygamberimiz, Kardeşlik, Birlik ve Gençlik” konulu bir konuşma yapıldı. 
Akabinde, ilçe çapında yapılan ‘Kutlu Doğum’ konulu kompozisyon ve şiir yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Sonra sırasıyla; ‘Naatı Şerif’, ‘Adın Geçer’ isimli oratoryu, ilahi dinletisi ve ney dinletisi ve semah gösterisi sahnelendi. Program bu akışın ardından nihayete erdi.

Editör: Haber Merkezi