Serkan ÇİÇEK

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri Tire’de sabahın erken saatlerinde başladı. Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen çelenk törenine Tire Kaymakamı Fatih Çobanoğlu, Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran, Tire Cumhuriyet Başsavcısı Mehdi Can, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Okay Cansu, İlçe Emniyet Müdürü Kadir Şen, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ogün Derse, siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri vardı.

23 Nisan programını bu yıl 4 Eylül Ortaokulu düzenledi. Program, çelenklerin Atatürk heykeli önüne konulmasıyla başladı. Ardından saygı duruşu yapıldı ve Tire Belediyesi Armoni Bandosu eşliğinde İstiklal Marşı okundu.

Programda günün anlam ve önemini anlatan konuşmayı Tire İlçe Milli Eğitim Müdürü Ogün Derse yaptı. 23 Nisan’ın ülkemizin önünde yepyeni ufuklar açtığı bir tarih olduğunu dile getiren Derse, “Mustafa Kemal Atatürk’ün ve kahramanlarımızın devletimizin temeline koyduğu milli irade harcı, ülkemizi birbirinden çetin badirelerden geçirerek bugünlere getirmiştir. Canlı maziyi, güçlü bir geleceğe bağlayan yegane bir kurum olan meclisimiz, hem Cumhuriyetin ideallerinin hem de demokrasinin evrensel değerlerinin her zaman taşıyıcısı olmayı sürdürecektir. Sevgili çocuklar, büyük önder Atatürk’ün size sarsılmaz güvenin ve büyük sevginin ifadesi olarak bu bayram size armağandır. Cumhuriyetimizin kurulması ne kadar önemliyse, onun geliştirilmesi, korunması ve sürekliliği de o kadar önemlidir. Sizler tarihimizin gurur dolu sayfalarını bilerek büyüyecek,  Cumhuriyet ve demokrasimizi koruyacaksınız.” Dedi.

Milli Eğitim Müdürünün konuşmasının ardından öğrenciler, 23 Nisan ile ilgili şiirlerini okudular. Daha sonra Tire Halk Eğitim Merkezi Usta Öğreticisi Halil Altın yönetimindeki folklor ekibi gösteri yaptı. Folklor gösterisi büyük beğeni topladı.

Editör: Haber Merkezi