Yerli KarpuzBir süreden beri tezgahlarda ve sofralarda yerini almaya başlayan yaz mevsiminin değişmez tatlarından karpuzun Adana’dan geliyor olması haliyle fiyatının da yüksek olmasına sebep oluyordu.

Kamuran KIZILBOĞA / Büyük Tire Gazetesi

Yerli karpuzun çıkmasını ve fiyatların düşmesini bekleyen vatandaşlar, turfanda yerli karpuzun tezgahlarda ve mahalle aralarında kendini göstermesi ile heyecanlandı, fakat fiyatlar, yerli ürünün ilk mahsulü olduğu için beklendiği gibi olmadı.

Üreticiler için sevindirici olan yüksek fiyat, tüketici halk için düş kırıklığı oldu. Önceki hafta kilosu 1 liradan satılan Adana karpuzunun bu hafta 0.75 kuruşa düşmesi üzerine, yerli karpuzun daha düşük fiyata piyasada göreceğini uman vatandaş, yerli karpuzun kilosunu da ortalama 0.75 kuruştan almak zorunda kaldı.

Karpuz üreticisi köylü fiyatların daha aşağılara düşmesinin kendileri için sıkıntı olacağını, emeklerinin karşılığını alamayacaklarını belirterek, olayı kendi boyutlarında irdelerken, alıcı pozisyonundaki halk ise bu fiyatlara istedikleri gibi karpuz yiyemeyeceklerini, tek umutlarının ilerleyen günlerde, yeri mahsulde hasadın artması ile fiyatların düşeme ihtimalinin olması olarak nitelendirdi.

Editör: Haber Merkezi