Yaz aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan kar helvası Tireliler tarafından oldukça fazla ilgi görüyor.

Ergün ÇELİK

Hemen her Tireli’nin “Bozdağ’dan geldi, katırla geldi” sloganıyla alışkın olduğu vazgeçilmez lezzet kar helvası, Tire Salı Pazarı’nın olmazsa olmazlarından biri haline geldi. Her Salı günü İş Bankası’nın alt köşesinde bulunan tezgahta genç işletmeci Adem Yördem tarafından müşterilere sunulan Kar Helvası yerli ve yabancı turistlerin de aradığı lezzet haline geldi. Tire’de yakşalık yarım asırlık tarihi olan ve babadan oğula üçüncü kuşağını yaşayan kar helvası, şimdilerde genç işletmeci Adem Yördem tarafından hazırlanıyor.

Peki en sıcak yaz günlerinde bile vücudu serinletmeyi başaran kar helvası’nın öyküsü nedir?

Kış aylarında Ödemiş’e bağlı Bozdağ’ın zirvelerinden özenle toplanan karlar oluşturulan kar kuyularında biriktiriliyor. Bu kar kuyularının üstü bahar aylarının gelmesiyle kapatılıyor. Burada muhafaza edilen karlar yaz aylarının gelmesiyle kalıplar halinde kesilerek keçe ve battaniyelerin içine sarılıyor. Bozdağların zirvesinden gelen bu lezzet, her Salı Tire Portakal Pazarı Mevkii’ndeki tezgahta müşterilerin beğenisine sunuluyor.

 

ÖNCELİĞİMİZ MÜŞTERİ MEMNUNİYETİDİR

Vatandaşlar tarafından kar helvasına gösterilen ilgiden son derece memnun olduğunu dile getiren Genç İşletmeci Adem Yördem; “Birinci önceliğimiz müşteri memnuniyetidir” dedi. Yördem HaberTire Gazetesi’ne yaptığı açıklamada; “Salı günleri aşırı yoğunluk yaşıyoruz. Müşterilerimizin bizlere gösterdiği ilgiden son derece memnunum. Unutulmaya yüz tutmuş olan bu mesleğin yok olmasını istemiyorum.  Bunun  için gece gündüz demeden var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz. Tiremizin Meşhur Salı Pazarı’na çıkan herkesi meşhur lezzetimiz kar helvasını tatmaya bekliyoruz. Bizlere kendimizi ifade etme fırsatı veren HaberTire Gazetesi’ne de ayrıca teşekkürlerimizi sunuyoruz” şeklinde kunuştu. 

Editör: Haber Merkezi