mukellef2011 yılında Türkiye genelinde uygulanan, Tire’de de binlerce vatandaşın istifade ettiği vergi borçlarının taksitlendirilmesi çalışmasına başvurduğu halde ödemelerini aksatanlara, ikinci bir şans daha verildi.

Kamuran KIZILBOĞA / Büyük Tire Gazetesi

Kayıt dışı ekonomiyi ortadan kaldırma ve yapılan tüm üretim ve çalışmaların vergiye yansımasını amaçlayan Maliye Bakanlığı’nın 2011 yılı içerisinde başlattığı vergi borçlarının yeniden yapılandırılarak taksitlendirilmesi ve devletin bu alacaklarını tahsil etmesini sağlamaya yönelik çalışma ülke çapında milyonlarca, ilçemiz Tire’de de binlerce vergi mükellefine bir fırsat doğurmuştu.

Uygulama kapsamında geçen yıl Mart ile Mayıs ayında mükelleflerin başvuruları kabul edilmiş ve daha sonra mükelleflerin isteğine göre vergi borçları 18 takside varan vadelere bölünerek, taksitlendirilmişti. Borç yükünden, sağlanan bu kolaylıkla kurtulmak isteyen vatandaşlar, taksitlerini vadesi geldiğinde ödeyerek, borcunu bitirmeye devam ediyor. Öte yandan başvuruda bulunan mükelleflerin bir kısmının ise yapılan taksitlendirme planına rağmen borcunu ödeyemediği ve ödeme zamanlarında aksamalar olduğu belirtilerek, mükelleflere ikinci bir şans daha tanındı.

MÜKELLEFLERE İKİNCİ ŞANS MEKTUPLA AÇIKLANDI

2011 yılında vergi borçlanma taksitli ödeme kolaylığı getiren kanuni düzenlemeden faydalanan mükelleflere gönderilen mektuplarla, ödemelerde aksaklık yaşamaları sebebiyle kaybolan haklarının telafi edilmesi anlamında ikinci bir şans daha verildiği açıklandı. Getirilen bu yasal düzenleme ile ödeme zamanı geçen taksitlerinin tamamını 2012 yılı Ekim ayı sonuna kadar ödeyen mükellefler yeniden kanundan faydalanma ve taksit ödemelerine kaldıkları yerden devam etme şansına sahip olacakları ifade edildi. Konuya ilişkin daha fazla bilgi almak isteyenlerin Tire Vergi Dairesi, ‘Takip Servisi’ne gidebilecekleri de belirtildi.

Editör: Haber Merkezi