Tireli ceviz ve kestane üreticileri, belediyenin kurduğu pazar sayesinde ürünlerini ülke çapında pazarlama imkanına kavuştu.

haberler.com

Tireye özgü kestane ve cevizlerin pazarda alıcıyla buluştuğu belirtilerek, özellikle Nevşehir, Bursa, İstanbul, Ankara, Afyon gibi kentlerden gelen alıcıların pazarda üreticiyle birebir muhatap olduğu bildirildi.

Haftada bir kez, salı gününü kurulan pazara gelen Nevşehirli alıcılardan Aydın Öztürk, "Bölgede kurulan en büyük Pazar burada yer almakta. Kestane ve cevizleri ise çok kaliteli. Gönül rahatlığı ile burada alışverişimizi yaparak Tire'nin ceviz ve kestanesini Nevşehir'de pazarlıyoruz. Hemen hemen her hafta bu pazara gelmeye çalışıyoruz" dedi.

Tire belediyesi Zabıta Müdürü Mehmet Albaş, kestane ve cevizin bölgede önemli bir paya sahip olduğunu belirterek, "Tire dağlarında yetiştirilen kestaneler, besin ve ürün kalitesi nedeniyle özellikle Bursa'daki kestane şekeri imalatçıları tarafından yoğun olarak tercih edilmekte. Tire'de sadece Cambazlı Köyü'nden elde edilen yıllık kestane miktarı 250 tonu bulmaktadır. Serin ve sulak yerlerde yetişen ceviz ise; Tire dağlarında oldukça kaliteli ve bol olarak yetişmektedir. Tire Belediyesi olarak kurduğumuz ceviz ve kestane pazarı sayesinde üretici ve alıcıyı burada buluşturarak Tireli ceviz ve kestane üreticisinin ürünlerinin, buradan tüm yurda satılmasına imkan sağlıyoruz, bu sayede üretici hiç pazar payı endişesi taşımadan ürettiği ürününü kolaylıkla satabilme imkanı buluyor" diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi