Yeni fikirleri ve projeleri olana bir bölümü hibe olan faizsiz kredi desteği veren Devlet kuruluşu KOSGEB, Tire’de bu destekle 10. işletmenin kurulmasını sağladı. Tireli girişimci bayan Saadet Yanık, bir bölümü hibe olan devlet kredisi ile ‘Yağmur Güzellik Salonu’ adlı işletmesini törenle hizmete açtı.

Sanayi ve ticareti canlandıracak fikir ve hamleleri olan, bunları hayalleri ile yoğurarak projeye dönüştüren girişimcilerin yolunu açmak, onlara destek olmak için Devlet tarafından KOSGEB aracılığı ile verilen bir kısmı hibe olan faizsiz krediler, bugüne kadar yurt genelinde birçok yeni işletmenin hizmete girmesine ve ekonominin canlanmasına sebep oldu.
Girişimci bir ruha olan ve ekonomik getirisi bulunan fikir ve proje sahiplerini bazı eğitim ve deneme süreçlerinden geçirdikten sonra, oluşturduğu projenin durumuna göre kredi almaya layık gören KOSGEB’in bu fırsatlarından faydalananlar arasında Tireli vatandaşlar da yer almakta.
KOSGEB’İN 70 SAATLİK ‘UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK’ EĞİTİMİ
KOSGEB kurslarında 70 saatlik ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ alan bu eğitimler sayesinde bir işletmenin nasıl kurulacağı ve yönetileceğini uzman isimlerden öğrenip ona göre projesini hazırlayan isimlerden biri olan Tireli bayan Saadet Yanık, yaklaşık 9 yıldır içinde bulunduğu güzellik sektöründe yatırım kararı aldı.
YAĞMUR GÜZELLİK SALONUNDA; A’DAN Z’YE HER TÜRLÜ SAÇ VE CİLT BAKIMI HİZMETİ 
Tire Fatih Mahallesi Sadık Güz Caddesi No: 23 (İZSU Tire bürosunun hemen üstü) adresinde “Yağmur Güzellik Salonu” adıyla açılan yeni işletmede, bayanlara yönelik A’dan Z’ye her türlü saç ve cilt bakım ve güzelleştirme hizmetleri verilecek. Evli ve iki çocuk annesi olan genç kadını cesaretlendiren KOSGEB desteği, Tire’ye yeni bir bayan girişimci kazandırmış oldu. Genç bayanın eşi Tayfun Yanık’da eşinde iş kadını olma yolunda tam destek verdiğini belirtip KOSGEB’e teşekkür etti.
KOSGEB DESTEĞİ ALIP İŞ KURAN DİĞER BAYANLARDAN HEMCİNSLERİNE DESTEK
Girişimci genç bayan Saadet Yanık’ı daha önceden KOSGEB desteğini alıp, işletmesini kuran Tireli diğer bayan girişimciler açılışta yalnız bırakmadı. KOSGEB’in ‘pozitif ayrımcılık’ uyguladığı ve çok önemsediği bayan girişimci profilinin Tire’deki yüzleri olan Saadet Şengöz (Mesas Mimarlık), Vahide Emren (Vav Kafe ve Pastane) ve Nursima Durmaz (Hanımağa Kahvaltı Salonu), arkadaşları Saadet Yanık’a tam destek verdi.
KADIN GİRİŞİMCİ ORANININ ARTTIRILMASI HEDEFİ
Dün, Cuma namazı sonrası yapılan açılışın onur konuğu, KOSGEB İzmir Güney Saha Müdürü Mustafa Çanakçı oldu. Girişimcilere her anlamda destek vermek, işletmelerini hizmete açtıkları zaman yanlarında olmaktan dolayı çok mutlu olduklarını belirten Mustafa Çanakçı, özellikle girişimcinin bayan olmasının kendileri için ayrı bir anlam taşıdığını belirtti. 2023 hedefinde ilerleyen Türkiye’nin daha çok kadın girişimciye ihtiyacı olduğunu belirten Çanakçı, Avrupa’da ortalama % 53 civarında olan ekonomide kadın girişimci oranının ülkemizde halen çok düşük olduğunu % 23 seviyelerinde bulunduğunu söyledi. 
KREDİNİN GERİ ÖDEMESİ İLK 2 YIL SONRASINDA BAŞLIYOR
Çanakçı ayrıca, kişilere verilen KOSGEB kredisinin, projenin durumuna göre 100 bin TL’ye kadar çıkabildiğini, bunun da 30 bin TL’sinin “hibe” olduğunu söyledi. Sıfır faiz ile verilen kredinin işletme açıldıktan sonraki ilk 2 yıl içinde ödemesinin olmadığını, kalan kısmın 3’er aylık dönemlere eşit taksitler halinde bölünerek 2 yıl içinde geri alındığını belirten Çanakçı, destekleri vermeye devam edeceklerini belirtti.


Editör: Haber Merkezi